Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

17.02.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Idris Elba je pred projekcijo svojega novega filma Yardie (ki ga je režiral, v njem ne igra) na odru zaprosil svojo punco in seveda je rekla ja. Na hitro pa se je poročila Amy Schumer, s kuharjem Chrisom Fischerjem. (A je košer chefa oklicati za kuharja
 • Za protiutež sta poskrbela Jennifer Aniston in Justin Theroux, ki se po treh ločujeta. Rumenemu tisku se je utrgalo od vseh špekulacij.
 • Adam Levine in Behati Prinsloo sta dobila še eno hčerko, po Dusty Rose imata še Geo Grace.

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična pregreha tedna:

 • Seveda, da si krof od Rašice zasluži svoje mesto, navsezadnje pot do njega sploh ni bila lahka. Na pustni torek so ljudje stali v vrsti do ceste ves dan skupaj, tako da mu je pripadla čast zadnjega krofa v sredo. Prvi dan krofiranja človek še poje vsak krof, ki mu pride na pot, ampak hitro razvije standarde in malo bolje selekcionira, v kaj bo ugriznil. In v ta krof se izplača ugrizniti. Čeprav moram priznati, da se zdijo malenkost bolj mastni kot ostali (a dopuščam možnost, da tudi zato, ker sem jih dobila v roke res naravnost iz kuhinje), so pa vseeno rahli. Marmelada si zasluži izboljšavo. Načrt za naslednje leto? Žakov krof. Za maškare jih prav potiho pečejo tudi oni, manjše in z različnimi polnili (tudi s čokolado in jabolčno čežano, na primer). Menda so vredni greha. Se vidimo naslednje leto! Aja, pa povejte mi, če kje naletite na krofe s slivovo marmelado. Tisti domače izdelave ne veljajo.

Tečnost tedna:

 • Redko kaj je tako utrujajoče kot situacija, v kateri se moraš prav truditi za komunikacijo. In vleči energijo za to iz petnih žil. In še vedno je vse skupaj precej jalovo.
 • Iiiiin spet je pred nami teden, ko plačujem najdražjo vozovnico za storitev, ki je v celoti prilagojena šolarjem. Počitniški vozni red mestnega prometa.

Dejstvo tedna:

 • Vseeno je staranje precej kulska zadeva, malo tragična, ker mentalno pridobivaš na moči, fizično pa greš po ravno nasprotni krivulji, ampak vseeno kulska. Starejši kot si, bolj ti je jasno, da je škatla z napisom “fucks to give” majhna in da moraš malo škrtariti z njimi.
 • Jaz še mleka pred vretjem ne morem dobro kontrolirati, če imam telefon v roki, večina pa misli, da lahko hkrati šofira. Resno, ljudje, groza me je zaradi vas vsakič, ko gledam v tuje avte. Samovozečih vozil v resnici ne bomo razvili zaradi želje po napredku, ampak zato, da bomo lahko hkrati potovali v osebnem vozilu in buljili v ekran. Kar mislimo, da je napredek, ampak ni.

Vprašanje tedna:

 • Zakaj povsem resno, s tečaji in nasveti in poskusnimi leti rešujemo strah pred letenjem, ne rešujemo pa strahu pred avti in cestami? Pa čeprav ob blaženju strahu pred letenjem vedno zdrdrajo tudi statistiko, da imaš več možnosti umreti na cesti kot v zraku.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 17.02.2018 ob 10:24 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. maja - 19.02.2018 ob 10:47

  Škoda za Jennifer Aniston, no, prav smil se mi. Pa sploh ne tolk zato ker sta šla narazen, ampak res, tale single bullying,ki ga ona daje skoz je pa prav brutalen. Prav na piki jo imajo, takoj glavna tema zakaj je spet sama, zakaj ne more nobenga dobit, pa obdržat pa nič otrok, pa kaj je narobe z njo…grozn more bit tole, če si še tko trdokožen.

 2. irena - 19.02.2018 ob 16:50
  irena

  o ja, točno to. jaz si vedno predstavljam, da pač ne sledi rumenim medijem. sploh. v nasprotnem primeru mora biti bolj razsvetljena kot yoda.

 3. Sanja - 23.02.2018 ob 13:59

  Pozdravljena,
  daleč bo treba it za krofe s slivovo marmelado, a ta konec Slovenije je krasen tudi za izlet: http://www.gostilna-marinka.si/sl/pust.html

 4. irena - 23.02.2018 ob 14:05
  irena

  uu, hvala za namig, pa čeprav je daleč! enkrat že pridem do njih. :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !