Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Ema pod črto

24.02.2018

Ker se v finalnem večeru izbora slovenske evrovizijske popevke ni zgodilo kaj bistveno novega, sem večino povedala že prejšnjič. Dodajam le še pravljičnih sedem točk:

1. Hvala bogu za žirijo. (Mimogrede, edinkrat, ko je bila odločitev prepuščena izključno glasovom občinstva, smo na Evrovizijo poslali Narodnozabavni rock. Kar pove dovolj.) Saj razumem, da sta BQL otrokom noro všeč, ampak – hvala, ne. Je pa res, da me vedno nasmejita (a mislim, da predvsem v trenutkih, ko to nikakor ni njun namen).

2. Vid Valič me je medtem nasmejal natanko enkrat (ko je Andrei Andrassy v zaodrju rekel, da ji bo spraskal vinjeto z avta). Zakaj točno je bila Andrea tam ne vem, ampak sumim, da ima nekaj opraviti s komičnim elementom, ki ga Slovenci pripisujemo naglasom. Ugibam. Dogajanju med skladbami namerno nisem posvečala preveč pozornosti, ker je bila bolečina ob soočenju z Vidom v predfinalnem večeru še preveč sveža, a po drugi strani se mi je superjunakinja Raiven za prvič zdela kar dobra. Ali pa se mi tako le zdi, ker je pač stala ob Vidu. Pa čeprav malo puklasto.

3. Presenetilo me je v resnici samo tretje mesto za Nuško Drašček, po glasovih občinstva je bila celo druga, ampak žal njena spremljevalna pevka Sandra Feketija tokrat ne bo šla na Evrovizijo. Mimogrede, kolikor sem na hitro preverila, je bila Sirk kot spremljevalna pevka na Evroviziji samo s Tinkaro Kovač, medtem ko je Feketija kar rekorderka.

4. Omar Naber je v spremljevalnem delu finala zapel bolj evrovizijsko pesem od tiste, s katero je šel lani na Evrovizijo. Sicer je bil ob predaji trofeje tako zmeden, da jo je zelo privoščil zmagovalcu, ko ga je Vid popravil, da gre za zmagovalko, pa je rekel, da misli zmagovalca kot izvajalca. No, potem je le dojel, da je tudi v tem primeru izvajalka.

5. Keuc je nehala peti skozi nos (prava inspiracija tudi za pevko King Foo), ampak zakaj poje pesmi, ki bi jih lahko odpela tudi Sanja Grohar? Huda pa je v vsakem primeru, to je res.

6. Stavila bi, da sem slišala in prebrala, da morajo biti skladbe v predfinalu odpete v slovenščini, v finalni oddaji pa v jeziku, v katerem bi se nastopajoči ali nastopajoča v primeru zmage predstavljala tudi na evrovizijskem odru. Ampak to očitno ne drži povsem, jezik z zmago v finalu še ni zacementiran. Žal. Z veseljem bi na Evroviziji poslušala slovenščino, pa čeprav ji manjka rodilnik. Lea, a se lahko pogovorimo o tem rodilniku?

7. Kar domov si jo bom vzela. #teamLea

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 24.02.2018 ob 23:45 pod dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na “Ema pod črto”
 1. chaser - 25.02.2018 ob 11:44

  Rodilnik, ja … To je ta slovenska pesniška svoboda, vred z napačnim naglašanjem besed.

 2. Saša - 26.02.2018 ob 08:36

  Besedilo je: “Ne verjemi v vse,…”

 3. irena - 26.02.2018 ob 09:25
  irena

  a res? a res res res?

  *si oddahne*

  :D

 4. Saša - 26.02.2018 ob 09:28

  Ja. Bi ti pripela sliko uradne strani, na kateri je besedilo cele pesmi, pa ne znam (se ne da,…).

 5. Saša - 26.02.2018 ob 09:30

  Mi je uspelo nekje drugje :D :D

 6. irena - 26.02.2018 ob 09:48
  irena

  aja, lol, mi ni kapnilo, da se pogovarjam z isto osebo :mrgreen: :lol: :oops:

 7. Saša - 26.02.2018 ob 10:49

  Yes yes, it is I :D :D:D

 8. tjasaD - 27.02.2018 ob 18:04

  Vsec mi je Lea. Pesem pa tudi… Pogojno ;)
  Nuska je super, topla oseba, krasna vokalistka… Ampak trebala bi menjat ekipo… Te poceni pop stance s plehkimi besedili so dizaster, pardon my french.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !