Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Pride & Prejudice

4.04.2018

Spet sem v celoti pogledala BBC-jevo serijo Pride & Prejudice in spet sem ugotovila, da je fantastična in da si jo moram ogledati še večkrat, zato da izničim spomin na tisto strahoto od filma s Keiro Knightley. Še Elizabeth bi zavila z očmi nad njo, prisežem!

Mr. Darcy je pa tako ali tako samo eden.

Pa še najboljše predloge za razburjene dame ima: Is there nothing you could take to give you present relief? A glass of wine; shall I get you one? Ja, gospod Darcy, kozarec vina in v kočiji do konca sveta s tabo!

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 4.04.2018 ob 23:14 pod kjepakdaj. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “Pride & Prejudice”
 1. maja - 5.04.2018 ob 10:16

  Aaaaah, obsessed!

 2. lily - 5.04.2018 ob 12:52

  Zakaj pa ti je film s Keiro tako zanič? Tale serija je res zelo zvesta knjigi, ampak film mi je tudi čisto gledljiv.

 3. irena - 5.04.2018 ob 14:06
  irena

  ker so bile v seriji vloge tako dobro zasedene in prizori tako dobro odigrani, da bi se morali v filmu preklemansko potruditi, da me prepričajo. in Keira kot Lizzie in še posebno Macfadyen kot Darcy me pač ne prepričata. niti ne kemija med njima.
  Keira je dobra igralka, ampak res ni prava izbira za Elizabeth Bennet. ne verjamem ji.

  in razumem, da v dobri dve uri filma ne morejo spravit celotne knjige, ampak Bennetove so prikazali še nižje na družbeni lestvici (pujs v kuhinji, wtf?!), da je lahko končni triumf poroke s princem še toliko večji (?), malo so spremenili modo (wtf je bilo z lasmi?! pa z oblekami kot iz štale, pa po drugi strani z večernimi oblekami z naramnicami?!), da je današnjemu gledalcu bolj všečna, najbolj pa jim zamerim prvo snubitev Macfadyena s telečjim pogledom, ki se kar odmakne od literarne predloge, isto velja za konec, ko se telepatsko najdeta tam nekje sredi polja v jutranji meglici. W, T in F.
  kot da bi malo amerikanizirali zadevo, da jo bodo še čez lužo lažje sprejeli. ali nekaj. saj imam rada romantiko, ampak šarm serije (in fantastičnih dialogov Jane Austen) so tudi vse besede, ki so neizrečene ali zavite v nekaj drugega, pogovori med vrsticami, v filmu pa so na tem področju uspeli vpeljati samo telepatijo za konec.

  so tudi plusi, na primer fotografija, pa prikaz dinamike familije (posebno kul sta malo manj bizarna mama in ata). to je pa to.

  malo sem se razpisala, ampak lej, bolj kot sem razmišljala o vseh vidikih, bolj me je razpizdevalo za nazaj :D :D

 4. Vesna - 5.04.2018 ob 14:07

  Ooo, ja. Pride & Prejudice brez the Darcy-ja je kot ribnik brez rib ;)

  Ko bi le večkrat v ribniku pristal…

 5. lily - 5.04.2018 ob 16:51

  Meni je super, da si se malo razpisala, ker pač nisem vprašala kar tako. :) Sama se serije ne spomnim dobro, filma mogoče malo bolj. Mogoče mi je v njem še najbolj všeč Sutherlandova upodobitev očeta.

 6. Ket - 6.04.2018 ob 13:17

  Oh, I just love P&P <3 <3 … meni pa sta bila všeč tako film kot serija, vsak na svoj način, vsak mi igra na različna čustva, odvisno od počutja. Za BBC-jeve serije je res znano, da so zelo dosledne pri predlogah in zgodovinskih dejstvih, kar je za moj zgodovinski um pravi blazam, me pa kljub temu ni motila nedoslednost pri filmu, se mi zdi, da sem nekje prebrala, da se je režiser odločil prepustiti bolj lastni interpretaciji. In da je Keiri zabičal, da ne sme nikakor pod nobenim pogojem potiskati svoje spodnje čeljusti v tisto muhasto šobo. :D Pa pri filmu mi je bila zelo všeč tudi glasba, se mi je zdelo, da dobro dopolnjuje dogajanje. Drugače pa sem oni del, ko jo Mr. Darcy sprašuje o "present relief" pomojem pogledala vsaj petkrat zapored, da sem tud jaz na koncu rabila "present relief." :D
  Naj živi P&P!

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !