Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Češnje pa nemo cvetijo

9.04.2018

Vsako leto se mi zdi, da mesece in mesece čakamo pomlad, potem pa pride kar naenkrat. Kar naenkrat drevje cveti, kot bi se zgodilo prek noči. Celo prvi komar me je že obiskal, hm. Tudi mali dinozaver po imenu Zofi je že opravil prvi sprehod in japonske češnje pred Biotehniško fakulteto so tik pred polnim razcvetom – tiste na desni strani (če si obrnjen proti spominski plaketi), tiste na levi so z izjemo ene povzpetnice še precej zaprte.

Na Japonskem so cvetoče češnje tako oblegane, da si ljudje že navsezgodaj rezervirajo prostor za piknik pod njimi. Pri nas ni takšne drame, zato jo velja izkoristiti. Edino, kar pogrešam, so vsi produkti, ki jih lahko razvajeni potrošnik v tem letnem času kupi na Japonskem, deželi omejenih izdaj vseh možnih živil (in še marsičesa).

Še vedno iščem mecena ali loterjsko srečko, ki bi mi omogočala vsaj eno potovanje na Japonsko na leto. In mimogrede, kaj se nismo po čudovitem velikonočnem ponedeljku zmenili, da so odslej vsi ponedeljki praznični? Tridnevni vikend ali šesturni delavniki, to je to. Sicer imam dela za 12 ur dnevno, ampak lejte, jaz sem se pripravljena potruditi in še naprej delati na zmanjševanju obremenjevanja z delom. Na žalost sicer še vedno čutim veliko odgovornost do vsega, kar počnem, zato je res potreben nenehen trud za ohranjanje zavedanja, kaj je resnično in kaj ne, kaj je pomembno in kaj ne, ampak vseeno. Za vse bistvene stvari v življenju se je potrebno nenehno truditi.

Pomlad pride mimogrede in cvetovi bodo hitro odcveteli. Pri vsem življu je tako. Recimu temu ponedeljkovo usklajevanje lestvice prioritet v glavi.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 9.04.2018 ob 09:39 pod dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Češnje pa nemo cvetijo”
Komentiraj