Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Evrovizija, prvi predizbor

9.05.2018

Za nami je prvi evrovizijski večer, v katerem nismo slišali ničesar res presenetljivega, par balad, samo eno res pravo pop štanco (Ciper), šopek visoko pojočih fantov (čeprav nihče ni zmogel višav, za katere je poskrbela estonska operna pevka), nekaj jokajočih finišev in favorizirano Izraelko, katere čara ne razumem. In ja, ob tej priložnosti bom spet omenila to veliko in opevano povezovalno vlogo Evrovizije, ki si je letos nadela slogan “all aboard” (vsi na krovu). Razen, če si … na primer Palestinec.

TOP

Evrovizijo bi lahko z lahkoto spremenili v tekmovanje najlepših zob, res bi lahko vsak drug nastopajoči poziral tudi kot model za zobno pasto. Jaz sicer glasujem za Estonko, čeprav tudi Hrvatica ni bila kar tako.

Štiri pesmi so mi bili tako ali drugače všeč, tri med njimi bomo še enkrat slišali v soboto (poskočno piflarske Čehe, Avstrijca z meni najbolj prijetno med baladami in ciprsko wannabe Beyonce), kar je pravzaprav kar dober izkupiček.

In ker se Evrovizijo tudi gleda, ne le posluša, sem pri moških za kakšnega od spremljevalnih vokalov iz Bolgarije (pesem pa raje poslušajmo na mute), pri ženskah pa za že omenjeno Ciprčanko, edino pravo konkurenco Hrvatici, ki pa je v finalu ne bo.

FLOP

Kot ponavadi si komentator Andrej Hofer ni mogel pomagati, kar moral je natrositi tudi par nerazumljivih pripomb (ali takšnih, za katere si vsaj želimo, da jih ne bi razumeli), kot je na primer tista o Avstrijcu: “Nekateri pravijo, da je trd in strog moški z nežnim glasom, sicer je to pevec, glasbeni pedagog in – pozor, pozor – učitelj pilatesa. Torej, možnosti so, vsaj za nekaj, če si želiš, gospod ali gospa.” Ne, resno, kaj to sploh pomeni? Da ne omenjamo duhovičenja o obleki estonske predstavnice: “Kar šest gospodov, šest moških potrebuje za to, da prinesejo tole obleko na oder. Kje potem počakajo ti fantje, ne vem. Svetoval bi jim pod krilom. Najhitreje prideš do bistva.” Ho, ho, ho.

Največji oblačilni wtf si je privoščila Makedonka. Že v prvem delu pesmi je bil njen narobe obrnjen suknjič precej neroden, ampak še bolj neroden je bil drsalkast top pod njim, ki ni dovoljeval resnega modrca. In gospodična ga potrebuje.

Nekaterih uvrstitev v finale seveda ne razumem, ampak saj jih nikoli ne. Tokrat sta mi med najbolj nerazumljivimi bolgarska in finska pesem, najbolj pa mi je žal za Armenca, ki sploh ni imel slabe balade. In pel je v armenščini, kar vedno cenim. Tudi Grkinja, ki je pela v grščini, ni uspela priti v finale. Škoda. V jutrišnjem drugem polfinalu bo v svojem jeziku pelo pet držav, tudi Slovenija, poleg nje pa še Črna gora, Madžarska, Srbija in Gruzija. Naš adut je verjetno sproščenost in veščina – Lea je nenazadnje že prava veteranka, pa tudi glavo ima na pravem mestu.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 9.05.2018 ob 11:47 pod dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

7 odgovorov na “Evrovizija, prvi predizbor”
 1. maja - 9.05.2018 ob 12:57

  O, bog, a je lahko še bolj bizarno tole vse skupaj, vključno s tistimi afektiranimi gejevskimi blogerji v zaodrju. Sooo second-hand embarrassed.

  Dejmo rajši Met Gala pa Cannes, pleeaaase a, a???

 2. irena - 9.05.2018 ob 13:10
  irena

  pri Met gala se mi tudi fotk ne ljubi pogledati do konca, vse je tako karnevalsko postalo, da ne vidim smisla. :oops:

 3. Ina - 9.05.2018 ob 13:19

  jaaaaa, jst sem tudi čakala obnovo Met Gala :D
  ni, ni..

 4. maja - 9.05.2018 ob 13:35

  Pa vsaj Georgea in Amal noo!!! Pa Frances McDormand je bla tam, noo!! :-(

 5. NatasaPr - 9.05.2018 ob 13:54

  Še en glas za Met Gala :)
  S komentiranjem prvega predizbora se pa strinjam, da ne bom čist offtopic al kak se temu reče.

 6. Janja - 9.05.2018 ob 22:39

  A veš, da sem tudi jaz že parkrat pukukala sem, da vidim, kaj boš dala v izbor ta Met Gala? (Čeprav sem si večino fotk že pogledala, ampak pri tebi je čisto nekaj drugega.)

  Torej, ne nas razočarat…
  ;)

 7. Nina - 9.05.2018 ob 23:26

  Jst pa podpiram tvoje komentiranje esc. Na žalost si še nisem uspela pogledat prvega polfinala, si ga bom jutri, glede na to kaj si napisala, komaj cakam :)

Komentiraj