Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Evrovizija, drugi predizbor

11.05.2018

Ne vem, morda sem pri drugem evrovizijskem predizboru preveč čakala samo našo Leo, pa se mi je vse ostalo res zdelo preveč medlo, ampak zapomnila sem si samo medlega danskega Vikinga, kričoče Madžare, koketnega Šveda in tresočega Črnogorca. Pa Avstralko, ker sem vmes že pozabila, da se šala z Avstralijo na Evroviziji kar še ni končala. In vsi so si očitno želeli napolniti oder, ampak ne s pravimi ljudmi (pri katerih je omejitev tako ali tako pri šestih osebah); Romuni so imeli lateks lutke, San Marino robotke, Maltežanka pa posnetke ljudi. Ampak nobenemu od njih se ta poteza ni obrestovala.

Če bi glasovala, bi glas dala Švedu; kar lepo je šel v uho in tudi oko se ni pritoževalo (čeprav to ne leti toliko na njegov stas kot na celoten nastop in njegovo televizičnost). Glasovala bi tudi za ruskega plesalca; ki je nekaj najboljšega, kar lahko pripneš k stavku “dance like nobody’s watching”, a se Rusinja začuda ni uvrstila v finale, prav tako pa so zunaj ostali Poljaki, tako da nam ne bo treba še enkrat gledati kačjega plesa (in poslušati pevčevega fušanja). Tudi sicer spodobna latvijska balada je šepala pri izvedbi in se ni uvrstila v finale, tam pa bomo še enkrat slišali Nizozemca, ki je bil leta 2014 na Evroviziji drugi v duetu The Common Linnets s pesmijo Calm After the Storm, ki jo še vedno rada slišim. Njegovega solo poskusa v smeri Kida Rocka raje ne bi slišala še enkrat.

Med državami nekdanje Jugoslavije so mi bili pogojno všeč le Črnogorci, ki so peli v svojem jeziku, kar odtehta svetlečo sinje modro opravo, ki se je ne bi sramoval niti Auer v najboljših letih. A v finale so prišli Srbi, tako da bomo v soboto poleg angleščine slišali slovenščino, srbščino, albanščino, madžarščino, portugalščino, španščino, francoščino in italijanščino. Tudi Estonka poje v italijanščini, Litvanci pa pol-pol. To je devet pesmi od 26, če ne štejemo Litve, kar je malo manj kot tretjina in vsekakor bolje kot nič.

Kakorkoli, na srečo smo se uvrstili v sobotni finale, saj smo si ga sodeč po slišanemu tudi zaslužili, ampak vsi vemo, da na Evroviziji to ne pomeni kaj dosti. Upam, da v finalu štosa z navidezno tehnično napako ne bomo ponavljali, sicer pa moram priznati, da se mi je zdela Leina točka bolje posneta v studiu RTV kot na evrovizijskem odru. Zdi se mi, da kamere niso dobro ujele dogajanja, ni bilo tako tekoče kot na našem malem odrčku, ampak morda je to tudi nekaj, kar pride z gromozanskim odrom in dvorano. A Lea je bila super in še vedno sem zatreskana vanjo, že vrsto let. In Znanega obraza sploh nisem gledala.

Mamo to!

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 11.05.2018 ob 07:59 pod dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Evrovizija, drugi predizbor”
 1. maja - 11.05.2018 ob 10:03

  Sem tudi jaz bolj čakala kot gledala in se mi je tudi vse drugo zdelo zeeeh. Pri Lei mi je pa mal zastal dih- šit a glih pri nas. Ok, če je blo namerno, je pa čudno, da je sploh dovoljeno takole usvarjat napetost, pozornost… Pa prvoten kostum se mi je zdel bolj originalen. Ampak dobra je bila, suverena. Čestitke za nastop.

 2. Sonja - 11.05.2018 ob 13:51

  Meni je bila pa Moldavija najbolj všeč. Naši ekipi pohvale, da so s preprostim trikom uspeli animirati celotno občinstvo v dvorani (gromek aplavz za ponoven zagon muzike). Meni naša pesem sicer ni všeč, a nad jazz verzijo sem navdušena, pa tudi Lein glas tu resnično zasije https://www.youtube.com/watch?v=p8Z-dwbM9f8

 3. Manja - 11.05.2018 ob 17:01

  Vrhunsko dodelan nastop naših. Jasno ta šok je bil top!
  Itak pesem (kaj šele besedilo) že dolgo ni več v prvem planu. Jaooo, če primerjam/o nastop Švajgerjeve (drugih ne omenjam) ali pa zdaj Lee? :P

  Ne vem, zakaj se vsi obešate na besedila. Ko da vemo, kaj je pel (?) Madžar, Albanc ali Šved. A je važno, a gruliš o ljubezni, kaj udarniškega ali samo ‘hvala ne’?

  Imaš pa tako dobre, Irena. O Črnogorcu in njegovem reklcu, da mu lahko zavida edino Aurer v najboljših cajtih…. :P :P :D

  Meni je bila najbolj všečna pesem Srbije pa nimam južnih koren. Pa prejšnjič Grčija, ki je izpadla.

 4. Manja - 11.05.2018 ob 17:08

  Pa še to moram omenit. Ta Hofer, ki komentira in ima tudi dobre fore.
  Samo je pa butasto, da poziva folk, naj glasuje. Samo za našo ne, ker pač za svoje ne smeš.

  Neee glasovat! Ker če bi naš folk glasoval npr. za Montenegro ali Rusijo, bi lahko za en glas prehitela našo! Je tako?

  Zato je okey, da smo samo čist tiho! :P

 5. fuga - 12.05.2018 ob 21:08

  Odleglo mi je. Končno! Izmed vsega kričanja, hard – jamranja, in na splošno, vsega po malem je nekaj izpadlo. Mogoče zaradi prepoznavnosti ali pa zaradi prihajajočih volitev. Res sem vesel uvrstitve naše pevke. Katero mesto bo, ni pomembno. Skromno in zadovoljno v vseh pogledih. Tako smo navajeni.

Komentiraj