Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

19.05.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Taraji P. Henson je zaročena, Chanel Iman noseča, Chrissy Teigen in John Legend sta dobila še drugega otroka, dečka, Alec Baldwin pa je z ženo Hilario dobil že četrtega skupnega otroka, prav tako dečka. Alec ima iz zakona s Kim Basinger še hčerko Ireland, zdaj pa ima še štiri otroke, vse mlajše od pet let.
 • Pa princ Harry in Meghan Markle sta uradno poročena.

Glasbena podlaga tedna:

 • Childish Gambino, This is America. Donald Glover obvlada. Že tako ali tako sem fen Atlante, zdaj pa še to. Velja poslušati besedilo in razumeti širši kontekst
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Do “bolj zdrave” lučke sem bila skeptična, ampak pri znamki Leone so dejansko naredili res dobro zadevščino. Kot zamrznjen jogurt na palčki, pa še malo jagodičevja in kosmičev zraven. Super zadeva!

Dejstvo tedna:

 • Težko nadziram svojo nadrkano voljo, ko sem resno nadrkana. Devet stopenj lahko nadziram, deseta je resen hudič na nivoju temper tantruma in mi je lahko samo nerodno zaradi sebe.
 • Ampak, kadar nisem nadrkane volje, sem vrhunska v hoji po jajcih. Če bi obstajala olimpijska disciplina hoje po jajcih, bi bila zmagovalka. Daleč najboljša! No, v bistvu bi to lahko bila tudi ko sem nadrkane volje. Pač tiho sem, pa je.

Ugotovitev tedna:

 • Ta teden sem prvič ugotovila, da slovensko olivno olje greni do te mere, da ga komaj prebavim. In tako, kot ne morem jesti pekočega, me domače olivno olje žge po grlu do te mere, da kašljam. Mislim, žganje naj bi žgalo, ne olje. Ne vem, kako in zakaj bi se človek hotel navaditi tega. Saj sploh nimaš nič od okusa, če žgoči občutek vse preglasi.
 • Na nek čuden način mi tole toplo in nevihtno vreme kar ustreza. Čeprav nikoli ne veš, kje te bo srečal dež. Med nakupovanjem v Mangu, na primer, kjer potem vedriš toliko časa, da res podrobno spoznaš ves njihov inventar. In se spet sprašuješ, kako imajo lahko nova oblačila toliko pobeglih nitk, zakaj ne nabavijo več L in XL številk, če jim očitno ostajajo predvsem XS in S (to bistvu velja še posebno za Zaro, za katero se mi zdi, da ima v povprečju manjše številke) in zakaj oblačil ne zlikajo, preden jih dajo na obešalnik, namesto da tam stojijo vsa pomečkana, kot da so jih zvlekli iz dna omare, na etiketi s ceno pa tromestno število (to velja za skoraj vse trgovine s sleherniku načeloma dosegljivimi cenami). Pa jebene poliester obleke. Pa jebene lanene obleke, v katerim sem videti kot delavka iz kitajske tovarne, pa tako se trudim najti kakšno zame.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 19.05.2018 ob 17:00 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Kofetka - 20.05.2018 ob 11:23

  Živjo.
  Glede pikantnosti/grenkobe oljčnih olj. Gre za 2 različni stvari, ki pa ju zlahka zamenjujemo. Prehuda grenkoba načeloma ni dober znak (sploh če gre za žarkost) – olje je lahko slabe kakovosti, staro in/ali oksidirano, medtem ko je pikantnost običajno dobra, značilna npr. za istrsko belico. Pikantnost je odvisna tudi od starosti olja, je pa tudi znak prisotnosti koristnih antioksidantov (bifenolov).

 2. Sara - 20.05.2018 ob 14:14

  Se bi ne mogla bolj strinjat glede narocanja vecjih stevilk ali pa celo, mogoce razmisliti v smeri npr. Mangove linije Violeta, ki ima vecje stevilke za mocnejse.
  Ker zacuda imajo tudi mocnejsi denar, ki bi ga z veseljem zapravili za obleke :)

 3. Janja - 20.05.2018 ob 18:10

  Tole z oljem se tudi meni dogaja, predvsem z našim (morda je dalmatinsko malo bolj blago)…in me noro moti ta pekoči občutek,tako da zadnja leta nabavljam grška olja, ki so neprimerno bolj blaga…Imam pa še eno vprašanje: zanima me tvoje mnenje, kako prenašati egocentričnega šefa,ki izredno niha v svojem razpoloženju… dobra stran je ta,da gre čez slabi dve leti v penzijo…”upam”. Hvala.

 4. irena - 20.05.2018 ob 20:06
  irena

  @Kofetka, dvomim, da bi se mi trikrat zapored zgodilo, da je bilo olje staro oz. narobe hranjeno in zato pokvarjeno. sem pa to mislila pri domačemu prvič. in potem pri drugem domačem drugič. in potem pri tretjem, Jenkovem, ki ima celo neke nagrade, ugotovila, da težava ni v olju, ampak v meni. :mrgreen: :oops:

  @Janja, žal nimam nobenih pametnih nasvetov glede muhastih šefov, moj edini moto za službeno življenje je: i’m just here for the money. in to si ponavljam vsakič, ko mi hoče kaj priti pod kožo. ¯\_(ツ)_/¯

 5. Lola - 20.05.2018 ob 20:42

  Mmmja, če je v olju večinoma sorta belica, potem peče oz. sili na kašelj. Bolje izbirat tista mešana oz. leccino in podobne “črne” sorte. Ko greš prvič na degustacijo in se tam skoraj zadušiš, je šele žurka :) Takrat te niti talepa obleka iz Manga ne reši :)

 6. maja - 21.05.2018 ob 09:43

  Zadnja leta videvam kar precej “močnejših” žensk po cesti pa me res zanima KJEEE?? kupujejo hlače, kavbojke, srajce, blčuze… Ker v Zari, Mangu, Benetonu, HM, Gapu… očitno ne morejo. Tistih ozkih hlačnic jaz še na roko ne spravim, pa sem po normalni eu številki še vedno med vitkejšimi.
  Ne likajo pa cunj zato, ker jih čez en teden itak že zamenjajo. O poliestru sploh ne bi, vidiš v reklami ali v katalogu kakšno res lušno oblekco, potem jo pa v roke vzameš in te vse mine….
  p.s. Harry in Meghan: aaaah, perfect!

Komentiraj