Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Petkova bizarkica iz stolnice v Modeni

1.06.2018

Tokratna petkova bizarka bo malce drugačna, malo bolj cerkveno obarvana. Medtem ko mi je za religijo samo precej vseeno, dokler ne vdira v moj vsakdan lahko kdorkoli z njo počne karkoli hoče, se mi zdijo cerkve zanimive že arhitekturno, poleti pa so sploh priročne, ker so vedno hladne. Žal ne vedno odprte, vsekakor pa vedno prijetno hladne. Takšna je bila tudi stolnica v Modeni, ki je skupaj s stolpom Ghirlandina in trgom pred njo del Unescove svetovne dediščine. Stolnica je bila poškodovana v potresu leta 2012 in jo v notranjosti še obnavljajo.

In sedaj smo prišli k tistemu rahlo bizarnemu delu, ki ga vedno rada opazujem v cerkvah – kipci. Pogosto so strašljivi, včasih pa (tudi) zabavni in takšni so tudi v katedrali v Modeni. Ne vem, kaj točno počne tale lord Farquaad spodaj, ampak videti je neudobno.

Tale pa je moj najljubši strašek iz cerkve. Zobje mu manjkajo na sredini in nekdo mu je narisal oči (ampak to ni vandalizem, cerkev je čisto preveč obiskana, spoštovana in tudi kipec je previsoko za to).

V glavnem, cerkve so vedno zanimive. In nimam težav s spoštovanjem pravil, v cerkvi imam pač pokrita ramena (tako so vsaj hoteli v tej cerkvi), v japonskih templjih se sezujem. Osnovno spoštovanje, pa je.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 1.06.2018 ob 10:25 pod foreign ekspedišn, petkova bizarka. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Petkova bizarkica iz stolnice v Modeni”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !