Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

2.06.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Tudi Andrew Lincoln je očitno dojel, da so Walking Dead samo še trpljenje brez konca, in bo po 9. sezoni zapustil serijo. Je pa zato Norman Reedus dobil 20-milijonsko plačo.
 • Ponovno oživitev serije Roseanne pa so ukinili po tem, ko je Roseanne na tviterjih objavila rasističen tvit. Me veseli, da imajo take zadeve še posledice, ker človeka včasih že skrbi za naš moralni kompas.
 • In ko smo prej že ravno omenili Daryla, Diane Kruger in Norman bosta imela dojenčka. Prvega skupnega otroka s svojo tretjo ženo pričakuje tudi Josh Brolin, ki ima iz prvega zakona že dva odrasla potomca, medtem ko bo 54-letna Brigitte Nielsen rodila petega otroka. In še več otrok: America Ferrera je mama, z možem sta novorojenčka poimenovala Sebastian, sina je dobil tudi Peter Prevc.
 • Hvala bogu, da je v novem videu Maroon 5 tudi Ellen DeGeneres, sicer ne bi bilo nobene brez visokih pet. Šifra je: superge so lajf. Razen poleti, poleti so šlape lajf.

Kulinarična dobrota tedna:

 • Italijani me razumejo in mi tortelonov niso namakali v omakah. Povsem dovolj žmohtni so bili s svojim polnilom iz buče. Mmmm.

Glasbena podlaga tedna:

 • Prejšnji teden sva bila torej na koncertu Mika Pattona in Urija Caina in pesem, ki se mi je najbolj zataknila v glavi, je priredba They Won’t Go When I Go Stevieja Wonderja. Jaz sem taka fenica Pattonovega glasu, da tega sploh ne morem dovolj poudariti. Še posebno zapredem, ko se povsem spusti iz vajeti. In pri tej pesmi se vse začne dokaj zamolklo, mirno, pri refrenu pa je pustil, da se je glas na polno odprl (opisujem kot laik, potrpite z mano) in ko ga na polno odpre in spusti z vajeti, kar napolni celoten prostor. Všeč mi je, ko vokalisti popolnoma napolnijo prostor, vse nivoje, ne le enega. Aja, pripeta pa je verzija Georga Michaela, ker je Mikova različica samo v moji glavi. In ker sem obenem tudi fenica Georgeovega glasu. Ampak ni tiste tragike v glasu, ki jo je imel pri refrenu Mike. Ko je zapel “they won’t go when I go” je skoraj zvenelo kot vzklik. In hkrati božajoče. Hudo, v glavnem.
YouTube slika preogleda

Tečnost tedna:

 • Enkrat v življenju se verjetno naučiš ignorirati vsa zbadanja, ker se po napornem dnevu nočeš še dodatno družit. Ljudje, ki ne pijejo alkohola, morajo imeti res jeklene živce, da prenašajo vse bedastoče, ki jim jih navržejo drugi v poskusu, da bi bili “bolj zabavni”, “bolj sproščeni”, “bolj družabni”. Ne vem, od kod potreba, da ljudi bullyjamo v navidezno veseljačenje in jih potem gledamo kot pomilovanja vredne, če se ne zabavajo na točno tak način, kot paše nam. Nisi dovolj spontana, zakaj si tako resna, a se ti sploh kdaj sprostiš? Omojboh, kako sem sita teh prigovarjanj. Ključ je seveda v tem, da mi mora postati vseeno za tuje mnenje. Povsem. Ampak mi na žalost ni in iz tega izvira marsikatera težava, ne samo v povezavi s to temo.

Dejstvo tedna:

 • Na ljubljanski grad sem prilezla v šlapah in zdaj sem bila gor verjetno že v vsaki obutvi, tudi v japonkah in skoraj v petah, samo še bosa nisem bila. Starejša kot sem, manj se mi ljubi ukvarjati z neudobno in/ali nemobilno obutvijo in Birkenstock šlape so zlata vredne.
 • Vedno si govorimo, da kar nas ne ubije, nas naredi močnejše, ampak večina stvari je samo neprijetnosti in nas ne bodo ne okrepile, ne ubile.

Ugotovitev tedna:

 • Včasih smo nenehno govorili o zgodbah, ampak v resnici je vsebina tista, ki vrti današnji svet. Če ni vsebina, ni zanimivo. Zato snemamo in objavljamo vse, ker smo se izurili, da v vsem vidimo bolj ali manj klikabilno vsebino. Klikabilnost in viralnost sta nov zadetek na loteriji.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 2.06.2018 ob 10:14 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Mimi - 2.06.2018 ob 11:00

  Meni je ljubsi rek ‘kar nas ne ubije, pusti na nas trajne posledice’ :) .

 2. maja - 5.06.2018 ob 09:49

  Za Big Little Lies, ki je imela sicer čist spodoben closure, zdaj tud delajo novo sezono. Naj grejo nekam s temi telenovelami, vse zbanalizirajo do konca sam zarad keša.

Komentiraj