Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Nimamo.

14.06.2018

Danes sem imela odlično zamisel, kako bom v enem popoldnevu nakupila vse, kar potrebujem. V resnici vse, kar hočem. Včasih mi takšno kampanjsko nakupovanje uspe, takšnega imam najraje. In nebo je bilo tako seksi, da bi si ga najraje vzela kar domov. Nobene resne grožnje dežja, samo drama na nebu.

Najprej sem se spravila celo do javnih skladišč po obleko iz Zare, a ni bilo sreče, tako kot v centru je bila na voljo samo še številka XS. Kot ponavadi. Ker očitno nobeno ostajanje najmanjših številk ne bo pomagalo pri tem, da bi raje naročili kakšno večjo več. Potrebno je ohranjati duh ekskluzivnosti. Zara sicer sploh ni med meni najljubšimi trgovinami, pri njih potrebujem vsaj eno številko večje zadeve kot povsod drugod, pa še takrat ni nujno, da bo zadeva šla čez joške ali rit. Mimogrede, a so rahlo telirane džins jakne prepovedane z zakonom? Nemogoče je najti kaj, kar bi bilo vsaj malo zožano v pasu.

Kakorkoli. Naslednji na seznamu je bil Promod. A ga ni bilo, ker Citypark v tistem delu prenavljajo.

Potem sem imela dovolj sprehajanja po javnih skladiščih in sem šla raje nazaj v mesto, v resnici sem se odločila, da je danes pravi dan za Niedereggerjevo bonboniero z marcipanom in pijanimi višnjami. Luksuz. Najljubša sladkarija. A Cukrček, ki se hoče na novo profiliriati kot “artisan chocolaterie” ali nekaj takega, nima več Niedereggerja. Meh.

Prav, sem si rekla, grem pa po tisti risoroman Prepovedani sad, itak sem se dobro pripravila, na spletu sem prej preverila, kje lahko kupim knjige založbe VigeVageKnjige. Ampak v knjigarni Azil je vendarle ni bilo. V Konzorciju tudi ne.

Prav, sem si rekla, grem pa po rženi toast za zajtrk! Trikrat lahko ugibate. Ni ga bilo.

Zdi se, da sem danes uspešno pridelala samo boleči kolk, ki verjetno izvira iz težav s hrbtom, ki verjetno izvirajo iz dolgotrajnega sedečega položaja. Pa nebo, dobila sem nebo in krasno klimo in enkrat za spremembo nisem imela krila, zato mi je bil veter kar všeč, dobila sem mrtvega komarja za dobro jutro, pečen krompirček za kosilo in prvo vrsto pri oknu na avtobusu, prvo vrsto za opazovanje ulic in drame na nebu. Dobila sem druženje s seboj in danes – moram priznati – nisem bila slaba družba.

P. S.: VigeVageKnjige so se mi oglasile in zadevo smo hitro rešili tako, da sem naročila knjigo prek spleta. Poštnino plačajo oni, pa še luštni so. V komunikaciji, dizajnu, vsem. Tko.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 14.06.2018 ob 20:57 pod krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

3 odgovorov na “Nimamo.”
 1. Gretka - 16.06.2018 ob 07:39

  Pa sem mislila, da se to ljudem v Ljubljani ne dogaja. Zakaj rečem ‘v Ljubljani’? Ker je pri nas na Gorenjskem noro veliko trgovin, pa se enga luštnega, posrečenega darila ne da kupiti. Simpatične bonboniere recimo. Pa hodimo, kot včasih naši starši, v Italijo, Avstrijo pa v Ljubljano v šoping! Pred kratkim pa sem kupila teliran jackie, pa je bil svinjsko drag:/ vse lepo! ;)

 2. Lara - 17.06.2018 ob 21:04

  Promoda že nekaj časa pred prenovo tistega dela v Cityparku ni bilo več. Ne vem pa, ali ga mislijo dati nazaj po prenovi.

 3. irena - 17.06.2018 ob 22:53
  irena

  what? meh.

Komentarji so onemogočeni.