Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

16.06.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Ariana Grande je na hitrico zaročena, Jakov Fak se je manj na hitro poročil, Christian Louboutin pa je po dolgoletnem trudu le uspel zaščititi rdeč podplat na svojih čevljih.

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Pelmeni. V Ankaranu smo povsem po naključju zašli v rusko restavracijo Mangal (nismo vedeli, da se je vmes spremenil lastnik). Naključje je bilo kar blagodejno, vedno je dobro spoznati kaj novega. Hvala bogu, da imajo precej preprost meni (v resnici ne maram menijem, ki imajo 40 strani in obljubljajo skoraj vse jedi, kar si jih lahko zamisliš v domači gostilni, piceriji ali italijanski restavraciji) in ker mi meso ni dišalo, sem vzela pelmene z lososom. Super zadeva, ruska različica naših žlikrofov, italijanskih raviolov, kitajskih cmočkov, vse imam zelo rada.

Tečnost tedna:

 • Dobila sem svojo dvojnico glede hahljanja in smejanja ob neprimernih trenutkih ali kot mašilo za tišino in zdaj vem, kako nadležno je to. Seveda ne morem kar nehati, gre za avtomatizirano navado, skoraj tik, zdaj si grem samo še toliko bolj na živce. Blah.
 • Tisto, ko poleti ni tvojega običajnega pilatesa (in pilates je edino, kar izniči moj boleči kolk, ki je očitno posledica sedečega dela), zato se hočeš malo skeširati in se spokati v bližnji Peti element, pa te že med branjem cenika vse mine. Ne zaradi visokih cen, ampak ker cenik ni nekaj, kar bi si želela študirati pol ure, preden mi je jasno, pri čem sem.
 • Pa še ena o kolku: postala sem človeška tehtnica. Morala sem prestaviti eno knjigo iz vrečke v levi roki v torbico na desni rami, da je bila teža bolje uravnotežena in me je tudi kolk neprimerno manj bolel. Preprost test, če je res kriv hrbet. Je. Treba si bo omisliti nahrbtnik (jebemti, težke torbe!), osteopata (predlaga kdo kakšnega dobrega?) in še več pilatesa.

Ugotovitev tedna:

 • Ljudje so resno zbegani, če greš na dopust, pa ne poveš, kam. Še bolj so zbegani, če ne greš nikamor, ampak vseeno ne boš dosegljiv na telefon ali e-mail. Naslednjič si bom izmislila neko lokacijo v tujini, kjer ni interneta in za katero še nihče nikoli ni slišal. Samo zato, da bodo vsi dojeli, da dopust je dopust. Čas, ko ne delaš, ampak dopustuješ. Pikastop.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 16.06.2018 ob 10:52 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. NatasaPr - 17.06.2018 ob 18:59

  Nas je še kar nekaj, ki neprimerno reagiramo v določenih situacijah…

  Glede bolečin v hrbtu je meni ena svetovala naj poskusim z Bownovo terapijo. Nisem še, tako da ne vem če to šteje zdaj za koristno informacijo, ampak vseeno. Ona je bila v Virmašah pri Škofji Loki (ne vem kako si vozna, je malo od rok), podjetje je pa Fizio-šport terapevtske masaže. Baje jo je po prvi terapiji hudo bolelo, po drugi pa je bilo potem kot bi bolečino kdo odrezal. Za to isto gospo mi je rekla tudi ena punca, ki je trenirala smučanje in hodi k njej na masaže, tako da najbrž ni slaba.

 2. magrateja - 18.06.2018 ob 16:59

  Če boš iskala ekstra simpl nahrbtnik, priporočam tega (model v črni je žal nekam izginil). Edino čevljar bo verjetno moral prej ali slej ojačati šive na naramnicah. http://www.asos.com/street-level/street-level-minimal-backpack-in-burgundy/prd/9135383?clr=burgandy

 3. Nataša - 19.06.2018 ob 14:06

  Ali lahko vprašam kam hodiš na pilates? Tudi mene matra hrbet, pa sama telovadim doma, ampak je postalo preveč monotono…

 4. irena - 19.06.2018 ob 22:48
  irena

  hodim na pilates h Kaji – http://pilates-kaja.si/
  ampak zdaj je konec sezone do septembra. šla sem ravno zato, ker pod nadzorom naredim veliko več kot bi doma, pa tudi bolj pravilno, ker me popravlja itd.

 5. Nataša - 20.06.2018 ob 10:42

  To rabim, nadzor. Hvala za odgovor Irena.

Komentiraj




Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !