Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

28.07.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Buffy the Vampire Slayer bo dobila predelavo, tokrat bo Buffy temnopolta. Nisem navdušena. Nad predelavo samo.
  • Ivanka Trump končno zapira svoje modno podjetje, ampak tolaži se lahko s tem, da bo kmalu v sorodu s Karlie Kloss, saj se je manekenka zaročila z njenim svakom (Joshuo Kushnerjem). Demi Lovato je po prevelikem odmerku mamil pristala v bolnišnici, Michelle Williams se je poročila s pevcem Philom Elverumom, Michael Buble pa je z ženo dobil še tretjega otroka, hčerko.
  • Največji zaslužkarji v svetu glasbe so U2, sledi Garth Brooks, tretji so Metallica, nato Bruno Mars in Ed Sheeran, prva ženska je Lady Gaga na šestem mestu.

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Ko rečem, da gremo na kavo, gremo v resnici na sladoled. Tako da najdite lokal, ki ima sladoled, sicer bom žalostna. Če ima lokal tako dober sladoled kot Bazilika pri Križankah, bo pa cela zmaga. (Pri Baziliki strežejo Ta Strletov sladoled, ki je RES dober.)

Tečnost tedna:

  • Rečemo, da nam je padel cukr, ampak v resnici ne vem, če gre res za to, da bi mi padel cukr. Jaz bi rekla, da me včasih kar oblije zona. Čeprav je tudi to malo hecen izraz. Ampak ne vem, kako bi drugače opisala to, da en trenutek uživam v večerni temperaturi in gledam luno, malo znervirana zaradi živali, ki me zaradi stanja v bližini grma z veseljem grizejo, v drugem trenutku pa sem popolnoma prepotena, s tresočimi rokami in razbijajočim srcem. Ni bil napad panike, razen grickajočih živali je bilo vse okej. Dokler ni bilo.
  • Vsakič, ko slišim za kakšno prometno nesrečo, moram v sebi zatreti željo, da bi par ljudem poslala sporočilo, če so še živi. Včasih preberem novico samo zato, da potrdim, da se starost in tip vozila ne ujemata z nikomer, ki bi ga poznala. Prometne nesreče so kar paranoja. V resnici je že samo vožnja z avtom paranoja, ker nisi odvisen le od sebe, ampak tudi od vseh ostalih udeležencev v prometu, od katerih pričakuješ, da bodo upoštevali pravila. Pa jih nikoli ne, ne povsem. Ker živimo v družbi, ki poveličuje ljudi, ki pretentajo sistem, ker nas ne bo nihče jebal, ker mi smo izjeme, ker pravila so za tiste, ki se ne znajdejo. Ker nihče ne zna vozit, razen nas. In to si misli vsak. Malo me je groza tega, v kar se spremenijo ljudje za volanom. In ne razumem, res ne.

Ugotovitev tedna:

  • Saj bi lahko rekla, da sem obkrožena z ljudmi, ki me ne znajo ali nočejo spodbujati pri preseganju mojih velikih bolečin, ampak po drugi strani pa tudi jaz čisto preveč resno jemljem vse skupaj. Še posebno kakšne pripombe. In samo sebe. Dobro smo se našli. Ali slabo, kakor vzameš. Na koncu koncev bi tako ali tako moral verjeti vase, ampak dajmo se ne pretvarjati, da smo povsem neodvisni otočki sredi morja in da vpliv okolice ne vpliva blagodejno ali uničevalno.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 28.07.2018 ob 14:57 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !