Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

18.08.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Najbolje plačana igralka je Scarlett Johansson. Lani je bila največja zaslužkarica Emma Stone, pred tem dve leti zapored Jennifer Lawrence. Največ zaslug za Scarlettin 40-milijonski zaslužek med 1. junijem 2017 in 1. junijem 2018 je vloga Črne vdove. Na drugem mestu je Angelina Jolie, na tretjem Jennifer Aniston, na četrtem Jennifer Lawrence in na petem Reese Witherspoon.
  • Madonna je praznovala 60. rojstni dan (in svet z njo) in meni se zdi, da bi bilo najboljše darilo to, da nehamo komentirat, kaj se ali se ne spodobi za šestdesetletnice. Ker smo lahko vse skupaj samo hvaležne, da že vrsto let spreminja betonske meje v elastične. In ko pišem v ženskem spolu, mislim vse ljudi, ne glede na spol.

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Knjiga je krasna, ampak zajtrk pa tudi – in kje točno podpišem za takšna jutra vedno in povsod? Najprej zajtrk: čez noč odležani ovseni kosmiči s chio in lanenimi senemeni v čisto navadnem mleku, povrh pa pol zrnatega sira in sadje. Tokrat jagode, ker sem slučajno našla ene male slovenske. Drugače pa borovnice ali nektarina. Najboljši zajtrk. Pa kava, ki je pravzaprav pol kave in pol mleka, še posebno če je to mleko stalo nekaj ur po tem, ko je zavrelo in se je gor nabrala najboljša smetana med smetanami. Kakorkoli, Mazohistka je šla prav tako v slast, krasno se bere (je pa treba priznati, da so meni všeč razna podredja in vrinjeni stavki in vaje iz postavljanja vejic).

Tečnost tedna:

  • Starejša kot sem, daljši je spisek tem, o katerih se z ljudmi ne pogovarjam. Ker sem sita ugotavljanja, da ljudje, s katerimi komuniciram, niso ljudje, za kakršne sem jih imela. Ne pogovarjamo se na primer več o feminizmu, pa tudi o politiki zgolj pogojno, vsekakor se ne pogovarjamo o zdravstvu, če se ne strinjamo že pri osnovah, še manj pa se pogovarjamo o nacizmu, če je zraven kakršenkoli ampak. Je bolje za vse. Saj vem, da moraš biti obkrožen tudi z ljudmi, ki se ne strinjajo s tabo, saj vendar ne moreš živeti samo v mehurčku, ampak nimam več energije, res je nimam, še posebno je nimam za plezanje ven iz luknje razočaranja, kamor tonem z vsakim novim pogovorom o teh temah. Zato človek postane brezbrižen. Vsaj na videz. Mogoče bi me moral pa nekdo vključiti v debatni krožek, da bi se znala pogovarjati. Jaz tako ali tako vedno mislim, da je težava v meni.
  • A veste tisti ljudje, zraven katerih je videti dan dolg eno uro, ker kar ni časa za nič? Človek bi mislil, da bodo vsaj bolje organizirani, če nič drugega.
  • Vsi normalni ljudje se lahko normalno zmenijo za normalen dopust. Razen … saj veste.

Dejstvo tedna:

  • Nekatere stvari moraš dati ven iz sebe, zato gre včasih z besedami, včasih s solzami, včasih s plesom, včasih z risanjem, karkoli deluje.

Ugotovitev tedna:

  • Rada bi imela to moč, pa če je super moč ali samo osebna moč, da bi na glas in z avtoriteto rekla, da mi danes ni všeč najina komunikacija in šla v drugo smer. Ker včasih pač nimamo pravilno poravnanih frekvenc, ali karkoli, in ne vem, zakaj bi se mučili. Vse ne potrebuje razglabljanja, samo odmor in nov list.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 18.08.2018 ob 09:58 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !