Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

25.08.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Lily Aldridge in Caleb Followill pričakujeta drugega otroka, še enega otroka bo imel tudi Robin Thicke, Hilary Swank pa se je poročila s podjetnikom Philipom Schneiderjem.
 • Največji zaslužkar med igralci je George Clooney, večinoma zaradi svoje znamke tekile (ja, resno). Na drugem mestu je Dwayne Johnson, na tretjem Robert Downey Jr., sledita še Chris Hemsworth in Jackie Chan. Če bi združili lestvici moških in žensk, bi se med prvih deset uvrstila samo Scarlett Johansson.

Glasbena podlaga tedna:

 • John Coltrane, Naima. Balado je Coltrane poimenoval po svoji prvi ženi in prav lepo je pasala na ta teden.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Hoodburger je še vedno moja prva burgerska ljubezen in tudi edina, ker burgerjev ne jem tako pogosto, da bi se ga izplačalo varati. Sploh pa naredijo takšnega, kot ga imam najraje: z briejem. To kombinacijo sem spoznala pri Hoodu in pri tem ostajam, ker je najboljši. Le brie.

Dejstvo tedna:

 • Nič, vse kaže, da moram začeti kaditi. Vse moje najljubše aktivnosti dobijo smisel šele takrat, ko človek kadi. No, ni nujno, da ravno dobijo smisel, ampak vsekakor jim cigareta odvzame čudaškost.
 • Zdravo, ime mi je Irena, in še nikoli nisem prek spleta naročila kosa oblačila, nad katerim bi bila po prihodu do mene navdušena in bi mi krasno pristajal. Pravzaprav ga ni enega kosa, ki bi ga dejansko nosila, vse je šlo ali nazaj, ali sestri, ali na dno omare. Pa vseeno se mi enkrat na leto zazdi, da je to samo moja fiksna ideja in potem … se pravilo potrdi. Še čakam izjemo.
 • Ljudje nenehno govorijo o zvestobi sebi in iskrenosti, ampak dejstvo je, da se spreminjamo tudi glede na ljudi, ki smo jih izbrali. Prilagajamo se, odkrivamo nove plati sebe, sprejemamo kompromise. Mogoče rastemo, mogoče ginevamo, mogoče oboje. Človek, ki sem ga poznala pred desetimi leti, ni nujno človek, ki ga ne poznam danes. Takrat so veljala druga pravila. Potem so prišli novi ljudje in nova pravila. Vsi imamo več osebnosti. Ali, če je tako lažje razumeti, več predalov v sebi, ki niso vedno vsi odprti in niso odprti v enakem zaporedju ali razmerju pri vseh. Smo zato lažnivci? Nikoli nisem imela težav z različnimi vlogami, ki jih nekateri tako radi povezujejo z igranjem, torej sprenevedanjem. Vsi imamo več vlog. Nismo isti ljudje do staršev kot smo do sodelavcev, nismo isti do prijateljev kot smo do Mehičana, ki smo ga spoznali na potovanju. A zato nismo nič manj mi. Nismo vedno isti in to je okej.

Tečnost tedna:

 • Malo sem sita ljudi, ki bi bili radi vpleteni v vse, samo v odgovornost ne.

  .

  • Share/Bookmark
   

  Avtor irena, zapisano 25.08.2018 ob 09:41 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

  2 odgovorov na “Tedenska diareja”
  1. Nataša - 25.08.2018 ob 10:46

   Amen na zadnje dejstvo tedna. Kar dejstvo stoletja, pravzaprav.

  2. Rosvita - 2.09.2018 ob 12:30

   Spletni nakup oblacil vedno sranje pa tako lepo mi izgleda >(

  Komentiraj
  Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !