Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

1.09.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Neil Young in Darly Hannah sta se poročila.
  • Strele letos res ne počivajo, ena je treščila tudi v dvorano med premiero predelave filma A Star is Born na filmskem festivalu v Benetkah in povzročila 15-minutni premor zaradi tehničnih težav. Ne vem, ali je imelo to kaj opraviti s tem, da  je film na koncu dobil 8-minutne stoječe ovacije. (Kdo meri minute aplavza?) In a lahko kar vnaprej predvidevam, da se bo o Bradleyju na veliko govorilo vse do oskarjev (in tudi na oskarjih)?

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Pekla sem in ni videti lepo, ampak je bilo pa kar dobro. Všeč so mi slive v pecivu in cmokih, pa slivova marmelada v krofih, ampak to že vemo. Sem pa ta teden ugotovila, da smo ljudje, ki vijoličnim slivam govorimo slive, ta bolj okroglim rdečkastim pa češplje, in so ljudje, ki govorijo ravno obratno.

Tečnost tedna:

  • Kokosovo olje se mi je strdilo. Kar pomeni, da je poletja konec. Beda.
  • Ampak … kako je lahko že september? Kam sploh gre čas? Imam občutek, da ga izgubljam tam nekje med spanjem in minutami službenega stresa zaradi stvari, na katere nimam vpliva. Potem si pa še malo v kopalnici in malo v kuhinji in puf, 24 ur je zapolnjenih. Iz tedna v teden, iz meseca v mesec, iz leta v leto. Danes sem stala nekaj centimetrov stran od osebe, s katero sva se pred dvajsetimi leti na topel poletni večer sprehajali iz Trnfesta in jaz sem pela Morcheebo. Pred dvajsetimi leti objemi, ki so lomili kosti, danes pa dva neznanca. Hecno. Pogosto pomislim na te stvari. Ob ljudeh, ob krajih, ob oblekah, ob zvezdah. (In potem grem guglat, kdaj je bila izdana pesem Rome Wasn’t Built in a Day in ugotovim, da vendarle ni bilo pred dvajsetimi leti, ampak pred osemnajstimi, kar se sicer ne zdi takšna razlika, ampak na moji časovnici je, ker takrat sem bila zaposlena z drugim fantom. Nekje si je moj spomin nekaj narobe zapomnil. Verjetno se to dogaja nenehno. Vsem? In ali je pomembno?)

Ugotovitev tedna:

  • Avatar potrebujem, alter ego, ki ga oblečem, ko grem od doma, da lahko normalno delujem v svetu, ki ni čisto moj, ker to pač moram početi, ker nisem sama na svetu in ker rada jem in gledam skozi okna lastnega domovanja. Potrebujem alternativno osebnost, tako kot so si nekateri izmislili alternativna dejstva, tako kot je morala Brenda v Beverly Hills 90210 izumiti Laverne, da se je znašla kot natakarica. Moram ne biti jaz in ne jemati stvari osebno, pa ne gre, zato potrebujem avatar, mislim, da bi to šlo kar dobro. Ampak ni dovolj, da si to samo sam predstavljaš v glavi, hočem uniformo in ime za javno življenje. Zasebno bom pa jaz. Mislim, da bi lahko krasno funkcionirala tako.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 1.09.2018 ob 09:57 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj