Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

8.09.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Gwyneth Paltrow in njeni zavajajoči spletni strani/trgovini Goop je končno nekdo povedal, da mora za trditve o zdravstvenih učinkih svojih trapastih izdelkov kot je žadasto vaginalno jajce imeti pravo podlago. Zaradi zavajanja bo morala plačati 145 tisoč dolarjev in vrniti kupnino za jajca. Sodišče ji je prepovedalo tudi oglaševanje dišave, ki naj bi odpravljala depresijo ter oglaševanje in prodajo vseh zadev, ki bi morali imeti ustrezne certifikate, pa jih nimajo. In ne pozabimo, slovensko različico teh jajc prodajajo za 233 evrov.
 • Robbie Williams je z Aydo Field dobil še tretjega otroka, tokrat s pomočjo nadomestne matere.

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Suwon. Končno sem prilezla do naše edine korejske restavracije, potem pa naročim nekaj, kar me vedno dobi – tisto, kar prevajajo v žlinkrofe. In tisto, kar je precej podobno japonski gjozi. Zapravila nisva veliko (dve pijači, dve glavni jedi, ena predjed, tris kimčijev za prilogo, dve sledici je bilo manj kot 30 evrov), poskusila sva veliko novega (na primer čaj iz koruze – vohaš pokovko, piješ čaj, kar begajoče), najedla sem se ravno prav. Ampak lahko bi si razdelila še eno glavno jed, to je res.

Tečnost tedna:

 • Cmok v grlu je resen problem. Namesto hiperventilacije imam zadrgnjeno grlo. Prej pozabim dihati kot pa da bi dihala preveč. Enkrat se bom ponesreči ubila, ker bom pozabila vdihnit.
 • Moram še razmisliti, kateri krog pekla namenjam ljudem, ki izpljunejo žvečilko na ulico.

Vprašanje tedna:

 • Ne vem, kdaj se je začel september. Res ne vem. Kdaj je bilo poletje?
 • Če kdo pozna odličen recept, kako se psihično in čustveno distancirat od dogajanja, na katerega nimaš vpliva, ampak moraš vseeno delovati v njem, se priporočam. Dihanje in mantranje “only here for the money” in štetje fucks to give ne deluje vedno.

Dejstvo tedna:

 • Nadzorovat napade tesnobe je celodnevno delo. Potem pa včasih pridejo takšni dnevi, ko se nabere preveč in nič ni bolj frustrirajoče kot racionalno vedeti, v čem je štos in kaj je res pomembno v življenju, ampak imaš vseeno občutek, da ti bodo celotna pljuča z grlom vred razpadla v neki nevidni kislini, ki te hoče požret odznotraj. Stres zaradi stvari, na katere nimaš vpliva in ki v resnici niso pomembne. Ali je sploh še kaj bolj trapastega v življenju? Počutiti se hromeče odgovorno za stvari, za katere nisi odgovorna. (In ko pišem v ženskem spolu, mislim oba spola.)

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 8.09.2018 ob 09:24 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. erv - 8.09.2018 ob 21:27

  V zvezi s čajem — a genmaicha poznaš? Zeleni čaj (npr. sencha) z dodanim praženim rižem (ki ob praženju dejansko včasih tudi popoka, tako da je podoben koruzni pokovki).

  Priporočam! Noben presežek, ampak zelo okej.

 2. Panda - 9.09.2018 ob 09:03

  And if it don’t feel right, what are you doing it for?

 3. Ms Piggy - 9.09.2018 ob 09:42

  Pozdravljena,

  tudi sama sem se oz. se še spopadam s tesnobo.

  Meni zelo, ampak res zelo, pomaga tehnika tapkanja oz EFT.
  Vem, videti je čisto neumno, tudi znanstvene podlage ni, ampak ja,
  deluje. Priporočam!

 4. janja - 9.09.2018 ob 10:34

  Z dejstvom tedna imam tudi sama večne izzive…ampak, včasih pomaga, če vem, da nimam vpliva, tako da se potem s tem niti toliko ne ukvarjam…seveda pa to ne pomaga tolikokrat kot bi si želela…verjetno je tudi stvar koktaila hormonov tiste dni, karakterja.. ker vidim, da so določeni ljudje bistveno bolj imuni na to in niso na poboden ali celo isti “problem” fokusirani več kot je nujno potrebno…sama sem se sposobna ukvarjati s takimi “kretenskimi” zadevami cele dneve.

 5. urša - 12.09.2018 ob 12:48

  Vprašanje tedna, druga alinea: EFT.

Komentiraj