Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

6.10.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Tyrese Gibson je dobil hčerko, z ženo sta jo poimenovala Soraya Lee. Deklico je rodila tudi Kate Hudson, ime ji je Rani Rose.

Glasbena podlaga tedna:

 • Smith & Burrows, Wonderful Life. Nisem gledala Peaky Blinders, pa do zdaj še nisem slišala te priredbe. Krasno moreča je.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Naučila sem se narediti riž s šitakami, sojino omako, ingverjem, mlado čebulo in indijskimi oreški in zdaj ga ponavljam, dokler se ga ne naveličam. Kar bo težka, ker hrane, ki mi je všeč, se zlepa ne naveličam. My hips don’t lie. Včasih gre jajce pomešano zraven, včasih gre na vrh. Odvisno od dneva in moje pozabljivosti. Včasih gre zraven sezam, včasih ne. Odvisno od zalog. Da ne znam fotkat hrane, pa že vemo. Tud riža ne znam dejansko spražit, zato se temu delu odpovem. Verjetno ne jemljem dovolj resno potrebne višine temperature.

Dejstvo tedna:

 • Za nekoga, ki mora zavestno zbijati občutke tesnobe, ko gre mimo ljudi, katerih glavno opravilo je opazovanje drugih in nekoga, ki včasih pač nima dobrega dneva za direktno komuniciranje z ljudmi in se potem raje izogne tudi stikom s prodajalkami, imam neverjetno malo težav s slačenjem pred neznanci. Če so strokovnjaki. Prav nič mi ni nerodno pri maserjih, osteopatih, fizioterapevtih. V resnici se teh obiskov ponavadi veselim. Tukaj se zagotovo skriva kakšno globlje spoznanje, bom dodala zaznamek v dnevnik za psihoanalizo. (Nimam dnevnika za psihoanalizo, samo tako rečem.)
 • Včasih vam kar malo zavidam možgane, ki vas konec tedna zbudijo ob isti uri kot imate nastavljeno budilko med tednom. Jaz bi brez budilke spala 12 ur. Vem tudi zato, ker sem že  poskusila.

Tečnost tedna:

 • Kako kul mora biti, da imaš resnejše interakcije z ljudmi (resnejše po stopnji vpletenosti, ne tematiki) in jih kasneje ne analiziraš ali še dneve potem spontano pomisliš na mnogotere blooperje, ki si jih dal iz sebe med samo interakcijo. Življenje kot slab scenarij, ki je nenehno pod revizijo.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 6.10.2018 ob 09:38 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Barbaraa - 8.10.2018 ob 18:17

  Super priredbo si podelila, hvala.

 2. Nataša - 10.10.2018 ob 14:38

  Irena, v prispevku omenjaš osteopate in fizioterapevte, vem, da imaš težave s kolkom, jaz pa na hrbtenici.
  Si preizkusila kakšnega osteopata in fizioterapevta Ljubljani, ki je vreden priporočila?
  Sama vedno oklevam z obiski pri njih, dokler mi nekdno nekaj ne priporoča iz lastnih izkušenj…

 3. irena - 10.10.2018 ob 15:24
  irena

  v bistvu najbolj zaupam sodelavki, ki je imela hernijo, a ni hotela na operacijo (je imela že datum) in je zmetala kup denarja za vse možne terapije. na koncu je rekla, da sta najbolj pomagala pilates in osteopat. na pilates seveda še vedno redno hodi, k osteopatu pa občasno.

  bila je pri Juretu Tušku v Hiši osteopatije na Podmilščakovi v LJ, vendar on dela zdaj samo še v Kopru. njega res zelo hvalijo. v Hiši osteopatije pa zdaj dela Nejc Mikič (je tudi delal s Tuškom), meni je bil okej, ne veva pa še, ali bova rešila težavo. po enem obisku ne moreš vedeti, je pa Nejc zelo fer in ti tudi pove, če se mu zdi, da s terapijami pri njem ne bo učinka. potrebuje seveda nekaj obiskov, da oceni stanje, ampak je precej iskren o tem, kaj lahko naredi in kaj ne more narediti.

  v glavnem, ljudje z resnimi težavami s hrbtom so bili zelo zadovoljni z osteopatijo, midva s kolkom bova pa še videla. :)

 4. Nataša - 11.10.2018 ob 11:18

  Ha, kot bi o meni govorila. Imela sem hernijo, imela datum za operacijo in nisem šla…O Tušku In Nejcu sem pa ravno včeraj brala, najlepša hvala ti za informacije.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !