Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

13.10.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Selena Gomez je na zdravljenju zaradi čustvenega zloma, Channing Tatum in Jessie J sta potencialni novi parček, Kourtney Kardashian spet jé gluten in mlečne izdelke, britanska princesa Eugenie se je poročila, Melania Trump meni, da je najbolj nadlegovana oseba na svetu, Owen Wilson pa je tretjič postal ata, s tretjo žensko. In to je od od najbolj pomembnih novic tedna.

Glasbena podlaga tedna:

YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Med vso mrtvo divjadjo v gostišču Mašun nisem pofotkala rezancev z mavrahi, ki so bili dejansko najbolj okusna zadeva. Malo mi je žal, da nisem ostala pri povsem brezmesni zbiri. Je bil pa zato eden od hišnih mačkov bolj srečen, jaz se bom pa nekaj naučila za prihodnjič. Plus, krompir je zakon. Ljubezen od nekdaj za vedno.

Ugotovitev tedna:

  • Že večkrat se mi je potrdilo, da sem vesele volje najbolj znosna zase in najbolj zoprna za druge. Ker vesela sem malo nepremišljena in mimogrede užalim, ne da bi hotela. Za sobivanje z ljudmi je dejansko bolje, da sem umirjeno resne volje. Tako ne delam bedarij. In ne užalim nehote s kakšnimi povsem nedolžnimi besednimi igrarijami.
  • Včasih se je težko odločiti, ali gre za pomanjkanje samozavesti in željo po samotrpinčenju, ali za igranje žrtve, ali za narcisoidnost (ker v resnici nisi tako poseben, da bi vsi imeli nekaj proti tebi). Kako veš, če iskreno misliš, da si grozen človek, ali pa samo iskreno igraš žrtev? Zagonetno.

Dejstvo tedna:

  • Vsake toliko časa lahko kar vidiš in začutiš razpotje, ko prideš do njega. Kot bi bil v računalniški igrici in bi se moral hitro odločiti, po kateri poti boš šel, kakšen bo tvoj odziv, ali boš poslal vse v tri krasne, ali se boš opravičil, ali boš nastavil drugo lice, ali boš miren. Ponavadi lahko to razpotje zelo jasno zaznaš samo takrat, ko si tako ali tako v stanju sprejeti trezno odločitev in torej ostati miren. Takrat, ko se odločiš za eksplozijo, praktično ne zaznaš razpotja med eno in drugo odločitvijo, ko drviš mimo njega, ker imaš pač tunelsko perspektivno, ali kako bi človek elegantno rekel “tunnel vision”.
  • Vsaka užaljenost me hitro mine. Samo malo bolj prijazno me pogledaš, pa je. Vedno si želim, da bi bilo tako tudi pri drugih.

Tečnost tedna:

  • Včasih se mi zdi, da je to, kdo ima prav, odvisno samo od tega, kdo se bolj razburi. Ker jaz nikoli ne grem do konca in vsi vedo, da ne bom šla do konca. Če veš, da se bo druga oseba umaknila, lahko samo malo dlje vztrajaš in boš zmagovalec vsakega nesporazuma ali nesoglasja. Samo bolj na nož moraš iti, pa je.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 13.10.2018 ob 09:37 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !