Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

20.10.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Na britanskem kraljevem dvoru se jim spomladi obeta nov dojenček, Meghan in Harry pričakujeta otroka. Pippa Middleton je medtem rodila, Ariana Grande in Pete Davidson sta razdrla zaroko in šla narazen, Lady Gaga je zaročena, Karlie Kloss pa poročena. To je to.

Glasbena podlaga tedna:

  • Phosphorescent, Song for Zula. Paše. But my heart is wild, and my bones are steel. And I could kill you with my bare hands if I was free.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Kostanj, seveda! Krasen je. Pri Maxiju, na tržnici in Ajdovščini je ta velika merica še vedno 3,5 eur, na Bregu in Cankarjevem nabrežju pa je 4 eur. Menda je pri Miklošičevem parku celo 5 evrov. Davek na turiste, očitno. Kakorkoli, če bi dobila evro vsakič, ko mi ob omembi kupljenega pečenega kostanja nekdo predlaga naj si ga grem nabrat sama v gozd (ker je zastonj, a veste!), bi imela vsak teden za eno merico.

Tečnost tedna:

  • Najboljši mučilni prijem zame bi bil zvok, nato svetloba in mraz. Mislim, da sem zaradi zvoka najpogosteje pod stresom. In včasih imam ekstra občutljiv dan na zvoke in ko se jih do večera nabere že eno malo morje (tsk tsk tsk tehno, ki ga nekdo posluša nekje v pisarni, pa govorjenje v neposredni bližini skozi ves dan, pa kakšno govorjenje po radiu, to me sploh hitro znervira, potem pa še ljudje, ki govorijo med žvečenjem, pa tapkanje po tleh, smrkanje in žvečilke …), sem že tako znervirana, da bi lahko jokala. Saj ni vedno tako, ne spravi me zvočni svet ob živce vsak dan sproti, ampak včasih si pač malo bolj občutljiv na to, ali malo slabše kontroliraš notranje ravnovesje, ne vem. Ali zvok povzroča stres, ali stres povzroča občutljivost na zvok? Kura ali jajce? Ne vem.
  • A veš tisto, ko ti nekdo očita nekaj, kar sicer opažaš pri njemu, ampak mu tega seveda v danem trenutku ne moreš povedati, ker potem bi se samo “izmikal in sprevračal dejstva” oz. “igral žrtev”?

Vaja tedna:

  • Pretvarjam se, da je globoko dihanje in molčanje dobro. Samo ne vem, koliko časa lahko molčiš, preden prideš do točke, ko se moraš postaviti zase, ali karkoli že.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 20.10.2018 ob 14:57 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj