Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

3.11.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Clueless bo dobil predelavo. Eh.
 • Najbolje plačan igralec na tv je Javier Bardem, ki bo v prihajajoči seriji za Amazon/Amblin TV zaslužil 1,2 milijona dolarjev na epizodo. Na drugem mestu sta Jennifer Aniston in Reese Witherspoon, ki bosta za še nenaslovljeno Applovo dramo dobili vsaka po 1,1 milijona na epizodo. Sledita Norman Reedus iz Walking Dead in Elisabeth Moss iz Handmaid’s Tale, ki za vsako epizodo zaslužita milijon dolarjev.
 • Na vrhu seznama najbogatejših Britancev, starih 30 ali manj, je medtem Adele (še zadnjič, saj je stara 30 let). Drugi je Ed Sheeran, tretji Daniel Radcliffe.
 • Zoe Kravitz je zaročena z igralcem Karlom Glusmanom (Nocturnal Animals, The Neon Demon), Bob Saget se je poročil, Hilary Duff pa je rodila drugega otroka, hčerko Banks Violet Bair.

Glasbena podlaga tedna:

 • Weyes Blood, Everybody’s Talkin’. Že original je lep, ta verzija je pa zelo … otožna, pravzaprav. Ampak recimo raje spokojna.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Sodelavka mi je prinesla čajoto (za katero nisem vedela, da je čajota, ime je prišlo naknadno) in končno sem jo pojedla. Srečala se je z gamberi in paradižnikom in malo riža, pa je bilo. In bilo je dobro. Škoda, ker je tako zoprno delati z njenimi bodicami, za nameček pa ima neko hecno snov, ki se prav težko spravi z rok. Z milom, vsekakor, samo splakniti pod vodo ne bo naredilo nič.

Dejstvo tedna:

 • Nekateri ljudje so te pripravljeni jemati resno samo, če nastopiš, kot da veš vse. Ampak nihče ne more vedeti vsega. In najmanj bi morali zaupati ljudem, ki nastopajo, kot da vedo vse.

Ugotovitev tedna:

 • Poznate tisto, ko se načrti nenačrtovano lepo poklopijo, ko se naključja ujamejo in je izkoristek časa in pozornosti res najboljši? Ko nekoga čisto slučajno ujamete pravočasno, ne da bi se za to trudili ali se posebno zmenili? Ti lepo skladni dogodki me znajo prav tako razveseliti, kot me znajo raztogotiti dogodki, ki so povsem neusklajeni, pomenijo slab izkoristek časa, porušeni načrti, slabe odločitve. In če me porušeni načrti ne smejo jeziti, potem me tudi naključno skladni načrti ne smejo veseliti, kajne? Mislim, porušeni načrti bi manj vplivali na počutje, če bi naključno sestavljeni načrti takisto sledili zgledu nevplivanja na počutje. Ne moreš imeti enega brez drugega. Domnevam. Samo belo, brez črne.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 3.11.2018 ob 09:10 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. magrateja - 3.11.2018 ob 12:04

  Dejstvo tedna: Tako zelo res.
  Hkrati pa znajo ti isti ljudje očitati prevzetnost, kadar nastopiš primerno samozavestno, ker dejansko dosti veš o temi pogovora. So fuck ‘em (but not really, ew).

 2. Lori - 4.11.2018 ob 10:45

  Mimogrede-obstaja tudi čajota brez bodic :)

 3. irena - 5.11.2018 ob 10:03
  irena

  žal sodelavka ne razprečuje takih :mrgreen: itak pa še nikoli nisem videla čajote v trgovini, hm.

 4. KoZa - 27.11.2018 ob 11:03

  Dejstvo tedna! Isto sem ze tisockrat tudi sama obracala po svojih mislih. Moj zakljucek: ali so taki naslovniki pac butasti ali pa si radi zatiskajo oci, ker je to lazje in obrambni mehanizem.
  Ugotovitev tedna: jajaja, tudi to :)
  Po mojem je oboje posledica nekega (nezdravega?) perfekcionizma v nas.

  P.s. po sto letih slucajno prisurfala naokrog, se vedno isti super zapisi. ;)

Komentiraj