Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Petkova bizarka

9.11.2018

Lejte, se opravičujem, ampak čeprav se noro izogibam vsem posnetkom Trumpa, ker imam pač tudi jaz svojo mejo za bizarnosti, sem po ameriških volitvah v predstavniški dom tudi jaz spet padla v črno luknjo in videla del bizarne tiskovke, v katerem je temnopolto novinarko označil za rasistko, potem pa še (spet) oštel novinarja hiše CNN kot malega otroka. Spet.

YouTube slika preogleda

A veste tisto, ko najbolj neolikana in grozna oseba na svetu (no, mogoče je še kdo hujši, ampak recimo, da so vse neolikane, grozne osebe kar na istem koncu, ne pa razvrščene od najbolj slabega do samo zelo slabega) drugemu očita, da je neolikana in grozna oseba? Slučajno je bil to ameriški predsednik, neolikan in grozen pa naj bi bil novinar Jim Acosta, ki so mu skušali odvzeti mikrofon, potem pa so iz tega bizarnega pripetljaja s pravzaprav pretirano agresivno pripravnico, ki je skušala poseči vmes, ustvarili prirejen posnetek, zaradi katerega je situacija videti … alternativno. Kot da je agresiven on in da si zasluži pogrom, ker je malodane “udaril žensko”. Kar bi mogoče še šlo skozi … če ne bi *vsi* videli prave izmenjave, večina celo v živo. Ampak verjetno smo se danes že naučili, da sta resnica in laž eno in isto, gre le za to, pri čem vztrajaš. Alternativna dejstva, pač.  In Bela hiša je ponaredila videoposnetek in živimo v času, ko je nekaj takega normalno.

In potem se zgodijo interneti in ugotoviš, da vsi ljudje niso normalni, ampak se nekaterim alternativna dejstva zdijo sprejemljiva, hkrati pa menijo, da jih je veliki Trump odlično napel Acosti. Alternativna resničnost in alternativno mnenje o mejah sprejemljivega. Vse je alternativno. Še alternativno Zemljo potrebujemo.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 9.11.2018 ob 08:16 pod petkova bizarka. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Petkova bizarka”
  1. maja - 9.11.2018 ob 10:14

    A si predstavljamo, da bi imel Obama celi dve leti take izpade, brez posledic? Nope.

Komentiraj