Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

1.12.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Quentin Tarantino se je poročil z Izraelsko pevko Daniello Pick.
 • Margaret Atwood bo naslednje leto izdala nadaljevanje Dekline zgodbe, naslov bo Testamenti.

Glasbena podlaga tedna:

 • Hozier, Movement. In spet Sergej Polunin v videu. ♥ Ravno zadnjič je bil na nacionalki dokumentarec o njem, njegovo gostovanje v Cankarjevem domu marca pa je bilo seveda razprodano še preden sem sploh izvedela zanj. Jočem.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Ugotovitev št. 1: od vseh malih palačinkic za zajtrk so skutne še najboljše (tudi zato, ker grejo res super z domačo marmelado). Ugotovitev št. 2: nemogoče je delati palačinke katerekoli vrste samo za eno osebo, v vsakem primeru se preveč najem in nisem srečna. Ugotovitev št. 3: prvič lahko rečem, da sem opazila razliko med “previdnim vmešavanjem” snega iz beljakov. Res se mi je vse skupaj zdelo bolj rahlo. Prvič kdajkoli pri čemerkoli.

Tečnost tedna:

 • A veš tisto, ko bi rad samo delil kakšno opažanje, nazaj pa dobiš nasvet? Ljudje zelo radi ponujajo rešitve za težave, za katere nisi prosil in včasih morda na nekaj sploh nisi gledal kot na težavo, samo drugim se pač tako zdi. Mislim, če potrebujem nasvet, znam vprašati zanj.
 • Malo je žalostno, ko je pot od doma do pisarne edina svetla točka dneva – dobesedno, ker sem samo takrat izpostavljena direktni dnevni svetlobi. Sicer sem pod lučmi, kot kakšen piščanec v baterijski reji, potem je pa tako ali tako že tema.
 • Obkroži me s čebljanjem medtem, ko poskušam delati in opazuj, kako sem v nekaj minutah v popolnem stresu. Tako da ja, večinoma delam v zmernem do hudem stresnem stanju. Menda se človek vsega navadi. Rada bi samo vedela, kako prekineš naraščajoč pritisk, ki ga čutiš v sebi. Takrat in tam. Tukaj in zdaj. Ne prej, ne potem, ampak v kritičnem trenutku. Žal male, tihe sobe, v katere se lahko zapreš, ne rastejo kot gobe po dežju. Pa tudi ne vem, če bi potem sploh kdaj še prišla ven.
 • Sovražim petarde. Sovražim, sovražim, sovražim. Pa tudi nestrpna sem do vseh, ki jih mečejo. Tako. In takoj podpišem popolno prepoved vseh pirotehničnih sredstev, katerih glavni učinek je pok.

Dejstvo tedna:

 • Včasih si preventivno umijem zobe, da ustavim razmišljanje o tem, ali bi še kaj jedla in kaj. V bistvu je odločanje problematično. In potem se včasih umiti zobje odločijo namesto tebe.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 1.12.2018 ob 09:54 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

11 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. fly - 1.12.2018 ob 10:38

  Za Polunina bo verjetno dodaten termin, prijavi se.

 2. irena - 1.12.2018 ob 13:21
  irena

  sem se, seveda ;)

  mi pa vseeno ni jasno, kako je 1500 ljudi pokupilo prav vse sedeže v dvorani, tudi tiste z okrnjenim pogledom na oder. kako je to sploh mogoče? seveda vse še preden je bilo sploh kaj dosti objavljeno v javnosti.

 3. Dasa - 1.12.2018 ob 13:48

  Zivjo,
  obozujem palacinke. Velikost ni pomembna.
  Ali lahko prosim objavite recept za tiste, ki so na fotki ?

  Hvala, pozdrav, lep vikend, Dasa

 4. Kata - 1.12.2018 ob 15:17

  Palačinke res zgledajo super. Jst bi tud recept :-)

 5. irena - 1.12.2018 ob 15:53
  irena

  po tem receptu sem delala: http://okusno.je/recept/skutne-palacinke
  ampak sem dala navadno mleko in namesto ajdove moke pirino. ker pač nisem imela drugega. pa je bilo čisto okej. :)

 6. Sasa - 1.12.2018 ob 18:11

  mogoce je slo samo za delitev opazanja in je tale nasvet odvec, ampak nikoli se ne ve. torej, recept za eno porcijo palacink je, da jih speces za dve osebi in das eno porcijo zmrznit :) odmrznjene potem samo na hitro pogrejes v ponvi. jaz se sicer tudi ne znam ustavit, vedno kuham za enega in pojem za dva.

 7. Dasa - 1.12.2018 ob 19:40

  Hvala, zlati ste.
  Dasa

 8. irena - 3.12.2018 ob 09:34
  irena

  tikamo se! ;)

  @Sasa, ni odveč, ampak moj zamrzovalnik je zelo majhen in še vedno ne vem, kako točno naj spravim do užitnega zamrznjene kruhove cmoke, ki so bili že skuhani in vse. :)

 9. maja - 3.12.2018 ob 10:35

  Pa mal v Hrestaču zdaj igra v Koloseju,…Polunin.:-))

 10. Manca - 6.12.2018 ob 12:49

  te palačinke bom pa tudi jaz poskusila, hvala :)
  ps. cmoke mogoče odmrzneš, razrežeš, popečeš v ponvi. naslednjič pa zamrzneš surove ;)

 11. magrateja - 8.12.2018 ob 20:21

  Ideja za cmoke! Če jih najprej odtajaš, potem pa daš ornk prevret, ampak dobro zavite v alu-folijo, bodo verjetno manj pocasti, kot bi bili brez folije.

Komentiraj