Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

8.12.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Priyanka Chopra in Nick Jonas sta se poročila, Malin Akerman in Jack Donnelly prav tako, Cardi B in Offset pa sta šla narazen.
 • Kevin Hart je en dan razglasil, da bo vodil oskarje, drug dan je že odstopil od vloge, ker se ni hotel opravičiti zaradi homofobnih tvitov izpred desetih let. Jaz še vedno glasujem za Kate McKinnon.
 • Zlati globusi po drugi strani nimajo težav, vodila jih bosta Sandra Oh in Andy Samberg, ta teden so razglasili tudi nominirance. A ni zabavno, kako je The Martian pred dvema letoma dobil zlati globus za naj film in igralca v kategoriji muzikala ali komedije, A Star is Born pa ima vse nominacije (pet, tudi za Gago in Cooperja) v kategoriji drame? Tudi Bohemian Rhapsody in Rami Malek sta v kategoriji drame (Bradley ali Rami, Bradley ali Rami, uuu, napeto). Kakorkoli, The Favourite, ki je bila tudi ljubljenka občinstva na Liffe, ima prav tako pet nominacij, tudi za vse tri igralke. Pet nominacij ima tudi Green Book, šest jih ima Vice s Christianom Baleom v vlogi Dicka Chaneyja, Mary Poppins Returns in BlacKkKlansman pa jih imata po štiri. Amy Adams je nominirana tako za vlogo v filmu (Vice) kot v miniseriji (Sharp Objects), enako Regina King (If Beale Streen Could Talk in Seven Seconds). Pa Candice Bergen je spet nominirana za Murphy Brown in navdušena sem nad prvo nominiacijo za Richarda E. Granta (Can You Ever Forgive Me?). V glavnem, ogromno enih filmov in serij moram še pogledati.

Glasbena podlaga tedna:

 • Marianne Faithfull, album Negative Capability. Včasih čisto slučajno naletiš na glasbo, ki se res zdi kot glasbena podlaga tedna, kot bi nekdo režiral tvoje življenje in bi za točno tiste dneve izbral to podlago. Radio Študent je tako v četrtkovi Tolpi bumov predvajal celoten album Negative Capability, ki je pasal kot parmezan na testenine. Izbrala bi prvo pesem Missunderstanding, ampak je na YouTube ni (oziroma je blokiran za Slovenijo). Edina izbira je tako Gipsy Faerie Queen, ki jo je napisala z Nickom Caveom.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Fotka je (spet) bolj tako-tako, je bila pa hrana zato toliko boljša. In verjetno sem ena redkih, ki v tajskih restavracijah ne naroča jedi pad thai. No, pa tudi v restavraciji nisem bila, ne zares, ker lokalu On Thai pač težko rečeš restavracija, ampak to sploh ni kritika, to je pravzaprav prej pohvala. Všeč so mi majhne luknje z dobro hrano. In tajsko imam veliko raje kot kitajsko. Hrano, namreč, da ne bo kdo mislil, da ne znam uporabljati velikih začetnic, heh.

Tečnost tedna:

 • Tisti ljudje, ki mislijo, da jim daje predanost delu pravico do nesramnosti do drugih. Če si dober pri tem, kar delaš, ne pomeni, da si lahko do drugih neotesan. Ampak pri nekaterih se zdi, da so se za uspešnost pri svojem delu trudili samo zato, da se bodo lahko bolj upravičeno obnašali grdo do drugih. No, ni upravičeno. Nikoli.
 • Mislim, da so ta velike slušalke največji rabelj mojih las. Sledijo očala. Na srečo me sicer v življenju nihče ne lasa.
 • Malo sem šokirana nad tem, koliko ljudi prostodušno priznava, da avtomatske blagajne uporabljajo tudi zaradi zastonjskih plastičnih vrečk. Meni se večinoma ne ljubi ukvarjati z dopovedovanjem, da imam lastno vrečko (v resnici mi gre noro na živce nenehno prigovarjanje blagajne, če bi bila tiho in ne bi motila mojega zena, bi bila večkrat pri njej). Še pri urbanomatu hitim, da bi prehitela zoprn glas z navodili. In ne maram hitenja.

Dejstvo tedna:

 • Saj vem, da so dobre družbene vezi tiste, ki ohranjajo kvaliteto življenja do konca, ampak jaz sem … rada sama. Veliko. Včasih se zaradi tega počutim krivo. Včasih raje uživam.
 • Pogosto napišem stvari, ki jih izbrišem. Ker nisem sama.ž

Globokoumnost tedna:

 • V vsakem trenutku je vse narobe in vse prav.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 8.12.2018 ob 13:24 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Tedenska diareja”
 1. babica - 8.12.2018 ob 20:24

  Lepo napisano

Komentiraj