Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

15.12.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Shakiro so v Španiji ovadili zaradi utaje davkov, Bohemian Rhapsody je najbolj uspešna filmska biografija doslej (prejšnji rekord je imel film Straight Outta Compton) in kadarkoli kakšna znana oseba potoži (tokrat Megan Mullally, ki bo gostila podelitev nagrad SAG), da znani modni oblikovalci nočejo sodelovati z njo (ker pač niso dovolj znani, lepi, mladi, vitki, karkoli), se oglasi Christian Siriano. Kar rada ga imam. No, če smo čisto fer, oglasil se je tudi Marc Bouwer, ki je hkrati povedal, da ima rad tudi plačilo za svoje delo.

Glasbena podlaga tedna:

 • Joon Moon, Get Down.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Če je dobro, je dobro. In Kekčeva kremna skuta je res dobra. Točno nekaj takega sem iskala za na prepečenec zjutraj; zadnje mesece sploh ne jem več svežega kruha, za zajtrk imam ponavadi prepečenec s kakšnim namazom. V glavnem, zadnjič sem v Maxiju odkrila tole super skuto in zdaj imava resno razmerje, določili sva že datum poroke. Pa še malo sončničnih semen za povrh in sem srečna …

Tečnost tedna:

 • A je sploh še smiselno zaupati lastnim vzgibom, če te minejo po treh tednih? Menda traja tri tedne, da ustvariš novo navado, ampak njaz po treh tednih naenkrat pozabim na vse skupaj. Pri meni ima večina stvari rok trajanja, včasih sem kar naveličana same sebe s temi forami. Tako ali tako pa nikomur ne morem iti tako na živce, kot grem lahko na živce sama sebi. Vztrajnost ni moja vrlina; vztrajna sem samo pri dajanju same sebe v nič, to mi gre kar dobro od rok.
 • Tisto, ko imaš dopust, ki se spremeni v bolniško, ki se spremeni v delo od doma. Wtf, Irena, wtf.
 • Ne vem, kako točno se čuti stres ali izgorelost, ampak jaz imam v sebi težak čebelji panj, ki nikoli ni pri miru in razgnalo ga bo, z njim pa mene. Največkrat se zažene takrat, ko hitim ali skušam opraviti in slediti več stvarem naenkrat.

Dejstvo tedna:

 • Vseeno je najbolje biti odvisen samo od sebe. Lahko se ukvarjam s stvarmi, ki jih imam rada, lahko v njih vložim vseh 100-odstotkov, ampak če je vse skupaj odvisno od drugih, ki ne naredijo svojega dela, v čem je potem poanta? Samo v tem, da sem razočarana zaradi stvari, ki jih ne bi smela jemati osebno.

Vprašanje tedna:

 • A bi moral človek pri prehladu jesti zdravila? Nikoli ne vem in ne vidim smisla v kupovanju česarkoli razen lekadolov za vročino in nalgesinov za bolečino. Oboje ne ustreza prehladu, ki je resda zoprn, ampak ni ravno nevzdržen.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 15.12.2018 ob 12:20 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Nina - 16.12.2018 ob 14:50

  Draga Irena, sem vesela, da te vztrajnost pri pisanju bloga tudi še ni minila. ;)

 2. Gaja - 16.12.2018 ob 15:33

  Zdravila pri prehladu samo lajšajo simptome, tako da je znosneje, ne pospešijo pa okrevanja :)

 3. irena - 17.12.2018 ob 22:37
  irena

  saj vem, prehlad traja en teden, če ga zdraviš in sedem dni, če ga ne. :)
  no, jaz sem že čez 7 dni :roll:

 4. lily - 20.12.2018 ob 12:55

  A ni hecno (in čudno), kako poznamo zdravilo za marsikatero hujšo bolezen, za prehlad ga pa ni!? :)

 5. Janja - 27.12.2018 ob 12:27

  Najučinkovitejši je počitek

Komentiraj