Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

5.01.2019

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Gordon Ramsay bo petič ata, Vincent Cassel tretjič, Ricky Martin je po dvojčkih dobil še eno hčerko, ki sta jo z možem poimenovala Lucia, Kim Kardashian in Kanye West bosta s pomočjo nadomestne matere maja dobila še enega sina, mama je postala tudi Janica Kostelić. V glavnem, plodno.
  • Gigi Hadid in Zayn Malik sta šla narazen (no, uradno sta si “vzela odmor od razmerja”, ampak mislim, da bi morali zraven napisati, ali je to odmor po Rossovo ali po Rachelino).

Glasbena podlaga tedna:

  • Johnny Thunders, You Can’t Put Your Arms Around A Memory. Res ne moreš.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Kadar ni THE skute, se na prepečenec namaže Leclercov humus s črnim sezamom. Paradižnik pa je še Luštov, kar dolgo mi je obstal doma … Ne vem, kako, in ne vem, kdaj, ampak popolnoma sem pozabila na kruh in za zajtrk grizljam prepečenec. Najraje Leclercovega polnozrnatega v velikih kosih. Verjetno me bo minilo; moje obsesije z zajtrki so že stare, pred dvajsetimi leti (!!) sem bila obsedena s hrski, verjetno od Žita – to so bili čokoladni medvedki, kvazi žitarice, ki si jih zalil z mlekom. Imela sem cel postopek priprave, ki je moral biti izpolnjen do potankosti, sicer užitek ni bil enako velik. Vedno se najde kakšna hrana, iz katere naredim cel ritual in sem malo sitna, če mi kakšna komponenta manjka. V resnici mora biti kar zoprno živeti z mano.

Tečnost tedna:

  • Ljudje, ki imajo vedno nek domnevno objektivni razlog za to, da so neprijazni do drugih. Ker so pač živčni zaradi tega ali onega. Kdaj ugotovijo, da to in ono ni tisto, kar jih dela zoprne, ampak se zoprne delajo sami? Saj vem, velja tudi  zame.

Kontemplacija tedna:

  • V glavnem, zagrabilo me je v kolku, ker sem očitno stara in razpadam in trenutno krivim jogo (ker je moja fizionomija očitno primerna za raztezanje, ne pa tudi za bolj obremenilne vaje), krivim pa seveda tudi sedeče delo (a ni smešno, kako moramo delati, da lahko živimo, a hkrati nas delo ubija?). Ne vem, kaj točno pomeni “zagrabiti v kolku”, ampak jaz pravim, da gre za vnetje in da ni išijas. Zanimivo je, kako ti takrat, ko imaš težave z nemobilnostjo in bolečinami takoj nekdo ponudi bergle in naklofen, ne nujno ista oseba, ne nujno le ena oseba. Naklofen je super zadeva, končno sem se naspala. Sicer se stežka pripravim do tega, da pogoltnem tableto (resno, kdaj se je to zgodilo, vedno sem se imela za tabletomanko?), ker se mi zdi bolj smiselno opazovati bolečino, dokler se da, pa dobro se  mi zdi, da se je zavedaš in ne počneš neumnosti, ampak potem, ko ne morem spati, je vsega dovolj in pojem karkoli mi daš, samo, da bo mirna in nezavestna noč. Ko nisem mogla spati, pa sem dognala marsikaj, med drugim tudo to, da sem razpadla zato, ker je pred tem razpadla oseba, ki drži vse skupaj in sem to podzavestno dojela kot dovoljenje, da lahko razpadem tudi jaz. Tako sem sklenila. Trdim tudi, da očitno uživam v občutku krivde, ker je razpadanje v trenutku, ko razpada nekdo drug, najslabši trenutek za razpadanje. V glavnem, v eni neprespani noči sem pojedla vso modrost tega sveta, potem pa sem vzela protibolečinsko tableto.

Dejstvo tedna:

  • Večina mojih projektov je na čakanju izključno zato, ker se mi preprosto ne ljubi več sedeti za računalnikom. Kar je ironično, ker to ne pomeni, da se v vsem tem času, ko ne sedim za računalnikom, blazno družim in migam in ustvarjam ročna dela, ampak preprosto samo ne morem sedeti za računalnikom. Sploh raje ne začenjam seanse, ker že vem, da bo trajalo. Ne moreš se usesti za računalnik samo za pet minut. Ničesar ne moreš urediti na hitro.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 5.01.2019 ob 15:00 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj