Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Najboljše z zlatih globusov

8.01.2019

Največja težava zlatih globusov ni to, da je pred leti v kategoriji muzikala in komedije zmagal Marsovec, medtem ko je Bohemian Rhapsody letos najboljši v kategoriji drame, ampak naslovi po prireditvi, ki so se v večini osredotočali na poraz Lady Gaga, ki je dobila SAMO nagrado za najboljšo pesem. Kot da posneti uspešen film, ki ga vsi hvalijo in je nominiran za nagrado, ni dovolj; če ne dobi treh minut zahvaljevanja na odru, potem gre za poraz.

Dolgočasnemu negativnemu poročanju ameriških medijev pridno sledili tudi slovenski, kot da res ni bilo nobenega boljšega vidika zlatih globusov, ki bi ga lahko izpostavili. Na primer dejstvo, da smo v vlogi sovoditeljice prvič videli azijski obraz, da je zmagal (tudi) v Sloveniji strašno priljubljen Bohemian Rhapsody, ali pa vsaj to, da ima Jim Carrey novo punco. Ali da sta Emma Stone in Rachel Weisz psici Olivie Coleman. Ali “zaroko” Maye Rudolph in Amy Poehler. U, kaj pa tisto, ko je res presenečena in strašno ganjena Glenn Close dobila nagrado in je na poti do odra cmoknila tudi Michaela Douglasa? To je bil trenutek za napolnit srce, eden od mnogih, še posebno, ker sta bila v dvorani tudi noro simpatična starša Sandre Oh. Mislim, zakaj bi morali ob nagrajevanju dobrih stvari govoriti o poražencih, je to res naslov, ki ga najraje kliknemo? Kako si lahko poražen, če si omenjen v družbi peterice najboljših leta? In kako si lahko tako grozljivo brez domišljije, da je lajna o tistih, ki so “ostali praznih rok” edino, česar se lahko domisliš za naslov? Sicer pa je logično, da film Bradleyja Cooperja ni dobil več nagrad, če se je pa človek obril. Kdo mu je dovolil, da se obrije? Sampravm.

Kakorkoli. Sezona podeljevanja filmskih nagrad se je definitivno začela in komaj čakam vse lepe ljudi na lepih preprogah v lepih oblekah. Ko sem na hitro preletela fotografije gostov zlatih globusov, sem se takoj zaljubila v Julio Roberts v obleki Stelle McCartney. Takojci. In se odločila, da je kar št. 1 na mojem seznamu najbolj osupljivih z rdeče preproge. Res ji krasno pristoji, pa čeprav bi človek lahko rekel, da v družbi vseh tistih milijonskih nakitov in zakompliciranih oblek sploh ni izstopala. Ampak morda pa zame izstopa prav zato.

Najboljša igralka (za film Najljubša) Olivia Colman je dragulj! Tako prisrčno navdušena je bila in obleka Stelle McCartney je pravzaprav krasno neizstopajoče elegantna. Životec okoli ramen se je lepo svetlikal, najboljši dodatek je bila pa tako ali tako njena prismuknjena osebnost. Dra-gulj. In očitno padam na nevpadljivo, jebiga.

Tudi Sandra Oh je fantastična in pokazala je več lepih oprav, ampak najbolj od vseh sta mi bila všeč rdeč Versace ob otvoritvi in bela Stella McCartney, v kateri je prevzela zlati globus za najboljšo igralko v seriji Killing Eve. Tukaj se sicer ne vidi, ampak Stella je res krasna od zadaj, odprt hrbet ima. Mimogrede, Sandra je tudi prva igralka azijskih korenin, ki je prejela dva zlata globusa (prvega je dobila leta 2006 za Grey’s Anatomy).

Njena starša sta pa tako ali tako nekaj najbolj prisrčnega, sploh očetova stoječa ovacija, ko je hčerka zmagala v svoji kategoriji. Za srce napolnit!

Mojih top 5 dopolnjujeta Thandie Newton v Michaelu Korsu in Dave Franco (Saint Laurent).

Če bi razširila top 5 na 10, bi bili v njem še Emma Stone (Louis Vuitton) in Rachel Weisz (Celine) …

… pa Gemma Chan (Valentino), Keri Russell (Monique Lhuillier) in Charlize Theron (Dior) ali Emily Blunt (Alexander McQueen). Šibko točko imam tudi za Rosamund Pike (Givenchy), moram priznati … Uspel ji je videz, za katerega se mi zdi, da se je Jessici Chastain ponesrečil.

Pa top 3 zahvalni govori? Zame so to Olivia Colman, Glenn Close in Sandra Oh, ki sem jih že vse omenila.

In upam, da so tisti punci z vodo Fiji dali kakšen dodatek k plači, ker je podjetju, ki jo je najelo, nehote pridelalo še viralko. Kar si lahko vsaka znamka samo želi.

Vse fotografije so iz ew.com, razen Dave Franco, ki je iz esquire.com, kjer si lahko ogledate tudi ostale krasno oblečene moške.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 8.01.2019 ob 15:03 pod fešn obsešn. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Najboljše z zlatih globusov”
 1. maja - 9.01.2019 ob 10:46

  Slovenski ms mediji itak samo še copy pejstajo in so pri poročanju ratali tako zanikrno leni, neinventivni in nekritični do virov, nobenega preverjanja več, samo še iščejo, kaj je čim bolj udarno. Prav živo vidiš, kako vsi skupaj samo skrolajo cele dneve po internetu gor in dol in se pasejo. Pa še zdaleč ne samo pri takihle šovbiz zadevah ampak pri precej resnejših. Popolnoma nobenega avtorstva, odnosa in iniciative ni več, beda od poklica.
  O oblekah pa samo; Julia Roberts, darling.

 2. maja - 9.01.2019 ob 10:54

  Pa še to; ‘Musical or Comedy’ for ‘The Favourite’?? Briljantne vloge, ampak kako lahko tega Lanthimosa vedno tlačijo v neko komedijo pa satiro??? Vedno, čist vedno grem s težkim želodcem ven in se cel film tresem za vse živali, ki so noter.

 3. irena - 9.01.2019 ob 12:53
  irena

  nisem še gledala Najljubše, nadoknadim ta teden, ampak vsi pravijo, da ta Lanthimos ni isti kot Lobster in Killing of the Sacred Deer. :)

  kar se pa kategorij tiče je pa že itak vse povedano s tem, da je enkrat kot muzikal/komedija zmagal The Martian :mrgreen:

 4. maja - 9.01.2019 ob 14:28

  Le pejd gledat, ne bo ti žal, ampak ni pa comedy for sure.

Komentiraj