Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

12.01.2019

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Jim Carrey ima novo punco, soigralko iz serije Kidding, Ginger Gonzaga, John Travolta je končno nehal s čudaškimi pričeskami in si obril glavo, Sanja Grohar je po novem mama (s partnerjem sta dobila sina Nicolaia), Zlatko pričakuje četrtega otroka, Luka Šulić drugega. Pa igralca Kate Mara in Jamie Bell bosta prav tako starša. V glavnem, še vedno plodno.

Glasbena podlaga tedna:

 • Michelle Gurevich, First Six Months of Love. Give me the first six months of love, Before the truth comes spilling out, Before you open your big mouth, One of the finest things in life, Gone on a serotonin ride, God knows I’ve waited long enough, Give me the first six months, First six months of love.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Čudaška, a presenetljivo dobra solata s kvinojo, bučo, brusnicami, sončničnimi semeni. Pospravljala sem po omari in sem ugotovila, da moram porabiti en ostanek kvinoje (ki je imel sicer rok 2016, a nič ne de, živi smo), da ne omenjamo že izvensezonske buče. Čudaška je pa solata zgolj zato, ker nisem navajena na takšne kombinacije, ampak je bila res presenetljivo dobra. In nasitna.

Tečnost tedna:

 • Tisti ljudje, ki ne uporabljajo gumbov za izklop in vklop, ampak raje kar potegnejo vse skupaj iz vtičnice. A so to isti ljudje kot tisti, ki embalažo raje odpirajo z nožem kot s škarjami?
 • Piščanec v baterijski reji sem, veliko nas je, ampak medicina dela pravi, da sem okej. Potem sem pa že okej, a ne. Počasi in vztrajno proti koncu igre.

Dejstvo tedna:

 • V idealnem svetu bi enkrat na teden jedla v Figovcu (ali v katerikoli oštariji s podobnim menijem). V dejanskem svetu še nisem uspela priti do Figovca, čeprav hodim mimo nekajkrat tedensko. Ker na kosila ali večerje v središče mesta hodim z zelo omejenim številom ljudi in nihče noče tja. Enkrat mi je skoraj uspelo, pa je bilo vse zasedeno. In eno kosilo ne bi smelo biti tako zakomplicirano. Tako da me potem že vnaprej vse mine.
 • Ljudje v lepih plaščkih, visokih petkah in z velikimi torbami so samo ljudje, ki nikoli niso imeli težav s hrbtom, nogami in mrazom. DEJSTVO. Isto velja za hiše s stopnicami brez ograje. Gradijo jih lahko samo ljudje, ki nikoli niso imeli težav s hojo ali ravnotežjem. Noro nepraktično. (A je to znak staranja, če končno vidiš praktično plat stvari in ugotoviš, da nepraktične stvari … niso vredne jajcanja?)

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 12.01.2019 ob 09:30 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Nataša - 14.01.2019 ob 11:11

  Kako resnično glede zadnjega odstavka. Saj sem ti že omenila mojo hrbtenico,ko sem brala o tvojem kolku…V glavnem, v petek sem po nekaj letih obula gležnarje z zmerno petko in ko sem prišla domov sem jih pospravila za naslednjih nekaj let. Ne, hvala. Danes sem v supergah:-)

 2. Marta - 14.01.2019 ob 13:57

  Jamie Gosling?

 3. irena - 14.01.2019 ob 15:26
  irena

  typo, seveda. se zgodi.

Komentiraj