Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Richard.

23.01.2019

Včeraj so razglasili nominacije za oskarje, ki so kot po navadi malo … oskarjevske (torej ne ravno odraz najboljšega v filmski industriji lani, ampak bolj odraz najbolj odmevnega, najbolje zlobiranega in z nekaj perlicami za boljši okus). Med perlice, ki so meni popravile okus, vsekakor sodi britanski igralec Richard E. Grant, ki ga verjetno danes največ ljudi pozna iz gostujoče vloge v seriji Downton Abbey, sicer pa je debitiral leta 1987 v kultnem filmu Withnail & I. Videli smo ga tudi v kostumskih dramah The Age of Innocence, The Portrait of a Lady in Gosford Park, nekdaj se je po slovenskih televizijah pogosto vrtela tudi simpatična komična drama Jack & Sarah, v katerem igra nedavno ovdovelega očeta majhnega dojenčka, za oskarja pa je nominiran za stransko vlogo v filmu Can You Ever Forgive Me? v katerem Melissa McCarthy igra avtorico biografij, ki pa neha biti zanimiva za založnike, zato se loti ponarejanja pisem preminulih slavnih oseb.

Richard je bil sicer rojen v Svaziju, ki se je lani po kraljevi odločitvi preimenoval v kraljevino eSvatini, in težko razložim, zakaj mi je tako simpatičen, ampak kar malo se razveselim, ko ga vidim. Verjetno ima v svoji kategoriji še najmanj možnosti, da dobi oskarja, a vesela sem že zato, ker so ga opazili. Komaj čakam, da nekoč opazijo tudi Jamesa McAvoyja (čeprav mi res ni jasno, kako bi ga lahko človek v Split in Glass sploh spregledal …).

“Hollywood is on what they call a shit tide, meaning a tide where stuff comes in and goes out very quickly. People come in, get a part in something, get in a magazine, then they go away and you never hear of them again. The sun shines, the level of paranoia is bottomless, and everybody you meet has an agenda. And that’s it. Show business, 24 hours a day. If you’re doing well, you’re a target, nobody’s interested in you except how you can be of use to them. And you can’t engage with anyone, you can only engage with their agenda. It is all very antisex.”

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 23.01.2019 ob 07:33 pod kjepakdaj. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Richard.”
  1. maja - 24.01.2019 ob 09:42

    Dober citat, tko je zadel se mi zdi, ti trenutki slave na rdečih preprogah, kar strašljivo, kaj vse je zadaj…pa še vedno letijo tja kot muha na….

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !