Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

2.02.2019

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Rafael Nadal je zaročen, Maja Keuc je samska, Beyonce in Jay-Z pa sta oboževalcem ponudila možnost, da dobijo brezplačni doživljenjski vstop na njune koncerte, če se bodo en mesec prehranjevali vegansko.
  • Prvi biografski film o Davidu Bowieju je že v pripravi, naslov bo Stardust in bo govoril o letih, ko je Bowie prvič prišel v ZDA leta 1971. Davida bo igral Johnny Flynn, njegovo prvo ženo pa Jena Malone. A Bowiejeva družina filma ne podpira in trenutno očitno nimajo nobenih pravic za uporabo glasbe, tako da bo tole še zabavno.

Glasbena podlaga tedna:

  • Ayten Alpman, Ben Böyleyim. Joj, groza, Turke poslušam. V resnici imam pa samo rada stare popevke in zadnjič sem pač naletela na turški izbor mi je prav fino pasal. Google Translate pravi, da naslov pomeni The Way I Am. Slovenski prevod je manj logičen, zato bomo ostali pri angleškem. Edina beseda, ki jo razumem, je üzgünum (= oprosti) in pretvarjala se bom, da je to še vedno več od povprečne Slovenke. (In ko napišem Slovenke, mislim oba spola.)
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Šla sva tja, kamor grejo vsi hipsterji na pico in kar moram priznati je, da v bistvu ne opazim velike razlike med kislim testom in navadnim. Le skorja je bolj puhasta in mehka, to je to, ampak kdor je ne je, je vseeno ne bo pojedel. Skorje, namreč. Pica je bila sicer kar fina, ampak v Trappi na Koprski v Ljubljani je v resnici izstopala postrežba. Ena bolj prijetnih izkušenj s postrežbo, prav res.

Tečnost tedna:

  • Ko kronično premalo spim, sem najbolj sitna sama nase. Saj vem, da ne moreš biti siten na nekoga, ampak si lahko na primer jezen na nekoga, siten pa pač si, ampak jaz sem sitna nase, ni drugega opisa, jebiga. Kakorkoli, ni mi jasno, kako imajo ljudje lahko omembe vredno popoldansko življenje. Oziroma večerno. Pa da obenem vseeno dovolj spijo, poskrbijo za svojo prehrano in higieno ter za svoj dom. Zato sem malo sitna. In 1/12 letošnjega leta je že za nami in ne vem, kako in kdaj. Počutim se kot del šprinta, med katerim sploh nimam časa videti okolice. Ko bi bilo vsaj udobno, tako kot na šinkansenu …
  • Tisto, ko kot stranka pošlješ vprašanje na mejl, oni te pa kličejo nazaj. Ker je *njim* lažje. Noro.

Dejstvo tedna:

  • Če bi morala najti eno besedo, ki me najbolje opiše, potem bi bila to neumestno.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 2.02.2019 ob 09:31 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Tedenska diareja”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !